Fenykl celý Použitá část rostliny: plody Fenyklu obecného Vzhled a barva: protáhlá semena zelené až světle hnědé barvy Vůně a chuť: charakteristická lehce štiplavá vůně, nasládlá chuť Použití v kuchyni: Ve francouzské a italské kuchyni, k dokořenění chleba, cukrovinek, sladkého pečiva, k dochucení rybích polévek, tvarohových a sýrových jídel, omáček, bylinkového másla, salátů, k přípravě dušeného masa, konzervaci zeleniny a výrobě likérů. Historie a současnost: Roste planě ve středomoří, kolem Černého... Celý popis
Koupit za 20 Kč- Nejoblíbenější
- Nejlevnější
- Nejdražší
Profikoření - Fenykl celý (50g)
Doprava:
51 Kč
Skladem
Popis
Fenykl celý
Použitá část rostliny: plody Fenyklu obecného
Vzhled a barva: protáhlá semena zelené až světle hnědé barvy
Vůně a chuť: charakteristická lehce štiplavá vůně, nasládlá chuť
Použití v kuchyni: Ve francouzské a italské kuchyni, k dokořenění chleba, cukrovinek, sladkého pečiva, k dochucení rybích polévek, tvarohových a sýrových jídel, omáček, bylinkového másla, salátů, k přípravě dušeného masa, konzervaci zeleniny a výrobě likérů.
Historie a současnost: Roste planě ve středomoří, kolem Černého moře a v asijských zemích. V Česku ho nalezneme na Moravě.
Zdravotní účinky: Proti křečím střev, nadýmání, podporuje tvorbu mléka u matek, je močopudný a ulehčuje odkašlávání.
Náš tip: Fenykl je velmi zdravou přísadou třeba do salátů!
Recept:
Brambory s dýní, ančovičkami a fenyklem
2 vařené brambory, 500g dýně, 4 ks ančovičky 1 lžička fenyklových semínek, olivový olej
Rozpálíme olej v pánvi, přidáme ančovičky, brambory na kostičky, dýni. Odsolíme, přidáme fenykl. Restujeme, než dýně změkne. Můžeme přidat chilli papričku nebo opepřit. Podáváme samostatně či s pečivem.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Použitá část rostliny: plody Fenyklu obecného
Vzhled a barva: protáhlá semena zelené až světle hnědé barvy
Vůně a chuť: charakteristická lehce štiplavá vůně, nasládlá chuť
Použití v kuchyni: Ve francouzské a italské kuchyni, k dokořenění chleba, cukrovinek, sladkého pečiva, k dochucení rybích polévek, tvarohových a sýrových jídel, omáček, bylinkového másla, salátů, k přípravě dušeného masa, konzervaci zeleniny a výrobě likérů.
Historie a současnost: Roste planě ve středomoří, kolem Černého moře a v asijských zemích. V Česku ho nalezneme na Moravě.
Zdravotní účinky: Proti křečím střev, nadýmání, podporuje tvorbu mléka u matek, je močopudný a ulehčuje odkašlávání.
Náš tip: Fenykl je velmi zdravou přísadou třeba do salátů!
Recept:
Brambory s dýní, ančovičkami a fenyklem
2 vařené brambory, 500g dýně, 4 ks ančovičky 1 lžička fenyklových semínek, olivový olej
Rozpálíme olej v pánvi, přidáme ančovičky, brambory na kostičky, dýni. Odsolíme, přidáme fenykl. Restujeme, než dýně změkne. Můžeme přidat chilli papričku nebo opepřit. Podáváme samostatně či s pečivem.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Parametry
Výrobce | Profikoření |
Hmotnost | 50 g |