Jemná chuť s ovocnými plody Mírná acidita a výrazné aroma Pražení CITY Stupeň pražení: CITY - středníTechnologie zpracování: MokréKyselost: Nízká, vybalancovaná s ovocnou chutíChuť: ovocné plody, citrusy, jasmínVůně: aromatická, svěží ovocnáŘíká se jí srdce Afriky, je plná kontrastů, různorodosti a přátelských lidí. Keňa je zemí, kde můžeme vidět divokou zvěř v savanách, užívat si na dlouhých písečných plážích a ochutnat pravou chuť Afriky. Zároveň je zemí, kde dělají tu nejlepší zrnkovou kávu na... Celý popis

Koupit za 179 Kč

Popis

Jemná chuť s ovocnými plody Mírná acidita a výrazné aroma Pražení CITY Stupeň pražení: CITY - středníTechnologie zpracování: MokréKyselost: Nízká, vybalancovaná s ovocnou chutíChuť: ovocné plody, citrusy, jasmínVůně: aromatická, svěží ovocnáŘíká se jí srdce Afriky, je plná kontrastů, různorodosti a přátelských lidí. Keňa je zemí, kde můžeme vidět divokou zvěř v savanách, užívat si na dlouhých písečných plážích a ochutnat pravou chuť Afriky. Zároveň je zemí, kde dělají tu nejlepší zrnkovou kávu na světě. Je stejně rozmanitá, kouzelná a nezapomenutelná. Už po prvním šálku tak poznáte, jak chutná kávové nebe ...KÁVA SE SÍLOU LVAV Keni je na kvalitu zpracování kladen velký důraz. Ve zhruba 44 milioné zemi se více jak 6 milionů obyvatel přímo či nepřímo podílí na zpracování a vývozu kávových zrn. Keňané věří, že jejich káva je odrazem síly lva, elegance žirafy a rychlosti geparda. I kenžská vláda si je dobře vědoma svého bohatství a v zemi je přísně zakázáno jakkoliv znehodnocovat či likvidovat kávové plantáže, kterých je v zemi na 300 tisíc. V zemi se zpracování kávy většinou věnují menší farmáři, kteří jsou sdruženi do družstev, což jim pomáhá nejen v marketingu a prodeji, ale zároveň společně rozhodují v mnoha důležitých záležitostech. Prostřednictvím těchto družstev se produkuje až 70% kenžské kávy. Zároveň musíme dodat, že Keňa se orientuje především na výrobu kvalitní arabiky, protože jen 1% z celkové produkce připadá na robustu.Ačkoliv je káva z Keni považována za vůbec to nejlepší, pěstuje se tu teprve od 19. století. Přesněji řečeno, v roce 1880 zaseli francouzští misionáři první semínko v oblasti Tatita Hills. Plantáže jsou umístěny nejčastěji ve vysokých nadmořských výškách, na úpatí hor Kilimanžáro i Mt. Kenya nebo v centrální vysočině Nyeri. Kenžskou kávu utváří nejen vhodné klimatické podmínky, ale také mírně kyselá půda a příjemné teploty. ZPRACOVÁNÍ KÁVYCelý proces trvá přibližně 45 dní. Plody se česají vždy zralé a výhodou je, že se kávovník může česat i několikrát do roka. Poté přichází na řadu promývání, kdy se plody nasypou do vodních nádrží, kde jsou protlačeny a drtí se kovovými plechy, aby se získalo kávové semínko. To se následně fermentuje, aby získalo svou nezaměnitelnou hnědou barvu. Pak už se výsledný produkt usuší, protřídí a zabalí pro své další zákazníky.PROFIL KÁVY KEŇA AA TOP MASAINaše káva nese jméno po jednom z nejznámějších afrických kmenů, kteří obývají právě Keňu. Stejně jako kenžská káva, tak i Masajové jsou skutečně originálem. Dvě AA v názvu značí, že se jedná o kvalitní arabiku, kdy zrna mají plný tvar, jsou hebká, sametově hnědá a větší než obvykle. Chuť kávy si s našimi chuťovými pohárky si pěkně pohraje. Kenžské kávy jsou typické chutí připomínající citrusy jako pomeranče nebo mandarinky, ale také tóny třešní či višní. Někteří mají záběr mnohem širší mohou cítit také vinnou révu nebo jasmín. Vulkanické půdy, na kterých stojí většina plantáží, pak kávě dodávají přiměřenou kyselost, kterou očekáváme u doušku dobré kávy. Káva je silně aromatická a chuť je plná. Právě kávy z Keni se mohou pyšnit titulem nejjemnější z východní Afriky, kde je chuť i acidita extrémně chutně vybalancovaná. Kdybychom volili královnu mezi kávami Keňa AA Top Masai by jistě byla mezi favority.Kávu namelte na požadovanou hrubost. K přípravě mleté kávy pak použijte 2 čajové lžičky na 250 ml vody. Teplota vody při zalití by měla mít 95°C.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Prodejnabylin.cz
Hmotnost 250 g
Složení kávy arabika
Země původu Keňa