Složení: Papaya (52%), cukr (47,99%), konzervant E220 – oxid siřičitý (0,01%). Skladování: Skladujte v suchu při teplotě do 25°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením. Země původu: Thajsko Upozornění: Výrobek není vhodný pro děti do 3 let. Doporučujeme přebrat. O papáji Papája obecná je teplomilná rostlina z čeledě papájovitých, vyznačující se velkými jedlými plody. Pochází pravděpodobně ze Střední Ameriky. Plodem papáji jsou bobule, které na prvý pohled připomínají... Celý popis

Koupit za 84 Kč

Popis

Složení: Papaya (52%), cukr (47,99%), konzervant E220 – oxid siřičitý (0,01%).

Skladování: Skladujte v suchu při teplotě do 25°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Země původu: Thajsko

Upozornění: Výrobek není vhodný pro děti do 3 let. Doporučujeme přebrat.

O papáji

Papája obecná je teplomilná rostlina z čeledě papájovitých, vyznačující se velkými jedlými plody. Pochází pravděpodobně ze Střední Ameriky.

Plodem papáji jsou bobule, které na prvý pohled připomínají tykev.

Složení papáji

Je velmi dobrým zdrojem kyseliny listové, vitamínů A, B, E, K, alfa a beta-karotenu, luteinu, zeaxantinu, vápníku, draslíku, hořčíku, mědi, kyseliny pantotenové, vlákniny a lykopenu. Podobně jako rajče, je i papája silný antioxidant.

Využití papáji

Plody papáji jsou výborné čerstvé, používají se do ovocných salátů, na džemy, do kompotů i do nápojů, dokonce se z nich vaří zelí. Sušené plody papáji jdou použít do kaší, müsli, dezertů či ovocných salátů.

Toto exotické ovoce lze použít i jako zeleninu. Zelená a nedozrálá papája najde velmi dobré využití v polévkách a rybích omáčkách v asijské kuchyni. Vynikající je do koláčů, nebo v nádivkách a zapékaných pokrmem. Z papáji lze připravovat džemy, šťávy a lahodné sorbety. S papájou pracujeme jako s cuketou, nebo patizonem. Dužninu krájíme na plátky, kostky, nebo ji nastrouháme.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Nutsman