Natu Mandle plátky 200 g Mandle jsou jádra suchých plodů mandloně obecné a jsou bohaté na rostlinné tuky a vlákninu. Jemně nasekané plátky blanšírovaných mandlí se skvěle hodí nejen na zdobení a pečení sladkých pokrmů, sle i do salátů nebo do polévek. Mandle jsou jádra plodů stromu mandloně obecné, která je blízce příbuzná s broskvoní a meruňkou. Patří mezi skořápkové plody, stejně jako lískové oříšky nebo vlašské ořechy. Mezi největší producenty mandlí na světě patří Spojené státy americké (zejména... Celý popis
Koupit za 102 Kč- Nejoblíbenější
- Nejlevnější
- Nejdražší
Natu Mandle plátky 200 g
Doprava:
69 Kč
NATU Mandle plátky 200g
Doprava:
69 Kč
Mandle plátky 200g, Natu
Doprava:
100 Kč
Skladem
Natu Mandle plátky 200 g
Doprava:
59 Kč
NATU Mandle plátky 200 g
Doprava:
69 Kč
Skladem
Popis
Natu Mandle plátky 200 g
Mandle jsou jádra suchých plodů mandloně obecné a jsou bohaté na rostlinné tuky a vlákninu.
Jemně nasekané plátky blanšírovaných mandlí se skvěle hodí nejen na zdobení a pečení sladkých
pokrmů, sle i do salátů nebo do polévek.
Mandle jsou jádra plodů stromu mandloně obecné, která je blízce příbuzná s broskvoní a meruňkou.
Patří mezi skořápkové plody, stejně jako lískové oříšky nebo vlašské ořechy. Mezi největší
producenty mandlí na světě patří Spojené státy americké (zejména Kalifornie), dále Austrálie a
Evropa.
Loupané mandle neobsahují nahořklou slupku, proto jsou lépe stravitelné.
Mandle našly uplatnění i v kosmetickém průmyslu. Získává se z nich mandlový olej, který se
přidává do pleťových a tělových krémů.
Body výhody:
- Šetrně zbaveny nestravitelné slupky
- Zdroj bílkovin a vlákniny
- Široké spektrum využití v kuchyni
Věděli jste, že?
Vědecké označení mandloně - amygdalos vznikl z asyrského názvu pro mandli ahmygdala a znamená
"pěkný strom".
TIPY
- Snídaňové kaše: Přidejte pár mandlí do kaše v kombinaci s ovocem.
- Smoothies: Rozmixujte s banánem, přidejte kakaový prášek, med a máte krémové čokoládové
smoothie, které ocení nejen vaše děti.
- Mandlové mléko: Konzumace mandlového mléka je podle ajurvédy vhodná po sexu k celkové
regeneraci. Příprava: rozmixujte dva hrnky teplé vody a hrnek mandlí výkonným mixérem. Vzniklý
nápoj přeceďte. Mléko dochuťte kardamonem, šafránem, máslem GHÍ a lžičkou medu. Zbylou drť můžete
využít na přípravu palačinek, lívanců nebo jí použít na přípravu rozjasňující pleťové masky.
- Mandlové máslo: Rozmixujte mandle ve výkonném mixéru na jemno. Můžete přidat přírodní
sladidla a špetku soli na dochucení.
- Pečení: Využijte mleté mandle jako součást těsta na pečení v nejrůznějších receptech.
- Dochucování jídel: Dochází vám inspirace jak dochutit pokrmy? Sáhněte po mandlích. Hodí se do
sladkých i slaných jídel.
- Amlou: Rozmixujte mandle s arganovým olejem, medem a špetkou soli a získáte lahodnou marockou
pomazánku!
- Marcipán
- Makronky: Tradiční francouzské makronky si připravíte jednoduše z vaječných bílků, mletých
mandlí a cukru.
- Turrón: Připravte si z mandlí tradiční španělskou pochutinku.
Nutriční informace
100 g
Energetická hodnota
2420 kJ / 579 kcal
Tuky
50 g
- z toho nasycené mastné kyseliny
3,8 g
Sacharidy
21,5 g
- z toho cukry
4,4 g
Vláknina
12,5 g
Bílkoviny
21 g
Sůl
0 g
Složení
- 100% plátky loupaných mandlí.
Informace
- Potravina
Výrobce: Natu s.r.o., Žatecká 41/4, 110 00 Praha 1, Česká republika
Mandle jsou jádra suchých plodů mandloně obecné a jsou bohaté na rostlinné tuky a vlákninu.
Jemně nasekané plátky blanšírovaných mandlí se skvěle hodí nejen na zdobení a pečení sladkých
pokrmů, sle i do salátů nebo do polévek.
Mandle jsou jádra plodů stromu mandloně obecné, která je blízce příbuzná s broskvoní a meruňkou.
Patří mezi skořápkové plody, stejně jako lískové oříšky nebo vlašské ořechy. Mezi největší
producenty mandlí na světě patří Spojené státy americké (zejména Kalifornie), dále Austrálie a
Evropa.
Loupané mandle neobsahují nahořklou slupku, proto jsou lépe stravitelné.
Mandle našly uplatnění i v kosmetickém průmyslu. Získává se z nich mandlový olej, který se
přidává do pleťových a tělových krémů.
Body výhody:
- Šetrně zbaveny nestravitelné slupky
- Zdroj bílkovin a vlákniny
- Široké spektrum využití v kuchyni
Věděli jste, že?
Vědecké označení mandloně - amygdalos vznikl z asyrského názvu pro mandli ahmygdala a znamená
"pěkný strom".
TIPY
- Snídaňové kaše: Přidejte pár mandlí do kaše v kombinaci s ovocem.
- Smoothies: Rozmixujte s banánem, přidejte kakaový prášek, med a máte krémové čokoládové
smoothie, které ocení nejen vaše děti.
- Mandlové mléko: Konzumace mandlového mléka je podle ajurvédy vhodná po sexu k celkové
regeneraci. Příprava: rozmixujte dva hrnky teplé vody a hrnek mandlí výkonným mixérem. Vzniklý
nápoj přeceďte. Mléko dochuťte kardamonem, šafránem, máslem GHÍ a lžičkou medu. Zbylou drť můžete
využít na přípravu palačinek, lívanců nebo jí použít na přípravu rozjasňující pleťové masky.
- Mandlové máslo: Rozmixujte mandle ve výkonném mixéru na jemno. Můžete přidat přírodní
sladidla a špetku soli na dochucení.
- Pečení: Využijte mleté mandle jako součást těsta na pečení v nejrůznějších receptech.
- Dochucování jídel: Dochází vám inspirace jak dochutit pokrmy? Sáhněte po mandlích. Hodí se do
sladkých i slaných jídel.
- Amlou: Rozmixujte mandle s arganovým olejem, medem a špetkou soli a získáte lahodnou marockou
pomazánku!
- Marcipán
- Makronky: Tradiční francouzské makronky si připravíte jednoduše z vaječných bílků, mletých
mandlí a cukru.
- Turrón: Připravte si z mandlí tradiční španělskou pochutinku.
Nutriční informace
100 g
Energetická hodnota
2420 kJ / 579 kcal
Tuky
50 g
- z toho nasycené mastné kyseliny
3,8 g
Sacharidy
21,5 g
- z toho cukry
4,4 g
Vláknina
12,5 g
Bílkoviny
21 g
Sůl
0 g
Složení
- 100% plátky loupaných mandlí.
Informace
- Potravina
Výrobce: Natu s.r.o., Žatecká 41/4, 110 00 Praha 1, Česká republika
Parametry
Výrobce | Natu |
Druh | mandle |
Hmotnost | 200 g |
Forma | plátky |