Sušené hericium (korálovec ježatý) je vhodné pro gastronomické využití. Obsahuje účinné látky v přirozeném poměru zdrojové houby. Korálovec ježatý - sušené celé plodnice - pro gastronomické využití - vysoký obsah 1,3/1,6 betaglukanů - nejvyšší kvalita - kontrolované pěstování - ručně sbíraný Obsah balení: 100g   Hmotnost balení: 100g   Hericium je také velmi chutné a používá se do salátů, polévek, rizota, je vynikající jako příloha k masu.    Základní příprava: Požadované množství zalijte... Celý popis

Koupit za 161 Kč
  • Nejoblíbenější
  • Nejlevnější
  • Nejdražší
Zobrazit další nabídky

Popis

Sušené hericium (korálovec ježatý) je vhodné pro gastronomické využití. Obsahuje účinné látky v přirozeném poměru zdrojové houby.

Korálovec ježatý

- sušené celé plodnice

- pro gastronomické využití

- vysoký obsah 1,3/1,6 betaglukanů

- nejvyšší kvalita

- kontrolované pěstování

- ručně sbíraný

Obsah balení: 100g
 
Hmotnost balení: 100g
 

Hericium je také velmi chutné a používá se do salátů, polévek, rizota, je vynikající jako příloha k masu. 
 

Základní příprava:

Požadované množství zalijte horkou vodou a nechte je 30 minut nabobtnat. Doporučená doba vaření je 10–15 min.

RECEPTY

Guláš bystrého rozumu z Hericia

Recept pro 4 osoby

- 50g sušeného Hericia

- 3 polévkové lžíce olivového oleje

- 1ks cibule

- 100g slaniny

- 2 stroužky česneku

- 1 špetka mleté sladké papriky

- 1 špetka mletého černého pepře

- 1ks bokového listu

- 1 lžička majoránky

- 1 lžička mletého chilli

- 1 špetka soli

- 1 lžička kmínu

- ½ lžičky drceného jalovce

- 2 polévkové lžíce hladké mouky

- 500g brambor

- 1 lžíce zakysané smetany

Postup přípravy:

- potřebné množství Hericia namočte přes noc do mléka

- cibuli nakrájejte na kostičky

- slaninu nakrájejte na kostičky

- vymačkané Hericium nakrájejte na kousky

- na rozehřátém oleji opražte cibuli a slaninu

- přidejte Hericium a restujte, dokud se voda nevypaří

- přidejte vylisovaný česnek

- ochuťte paprikou, solí, pepřem, chilli, bobkovým listem, majoránkou, novým kořením, kmínem a jalovcem

- zaprášíme 2 lžícemi mouky a lehce zarestujeme

- přidejte na kostičky nakrájené brambory

- zalijte asi 1l vody a pod pokličkou duste přibližně 30 min (dokud brambory nezměknou)

- ozdobíme lžící zakysané smetany

- podávejte s chlebem

Připravily pro Vás MycoMedica kuchaři Míša Kholová a Jan Průša.

Kulajda po asijsku s Hericiem

Recept pro 4 osoby

- 25g sušeného Hericia

- 1/2kg brambor

- 4 polévkové lžíce másla

- 1 cibule

- 3 polévkové lžíce hladké mouky

- 200ml zakysané smetany

- 4 vejce

- ocet

- kopr

- sůl

Postup přípravy:

- potřebné množství Hericia namočte přes noc do mléka

- brambory a vymačkané Hericium nakrájejte na kostičky, a společně vařte v 1l osolené vody dokud nejsou brambory měkké

- mezitím si na pánvičce rozehřejte máslo a zpěňte na něm najemno nakrájenou cibulku

- zapražte moukou a udělejte světlou jíšku

- když brambory změknou, zahustěte polévku jíškou

- přidejte zakysanou smetanu a krátce povařte

- polévku dochuťte solí, octem a přidejte kopr

- servírujte se zastřeným vejcem 

Připravily pro Vás MycoMedica kuchaři Míša Kholová a Jan Průša.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce MycoMedica
Hmotnost 100 g
Forma mleté