Kuchařka věnovaná zdravému jídlu, které ale nepostrádá podstatu gastronomie, za kterou Zdeněk Polreich považuje vynikající chuť a vzhled pokrmů. V krátkém úvodu se autor zamýšlí nad principy stolování v současné společnosti a udílí cenné rady jak správně jíst a z čeho vařit. Publikace samotná je pak rozdělena do sedmi kapitol podle druhů jídel. Začínáme snídaněmi, zde autor uvádí například recept na obilnou kaši s chia semínky nebo bílkovou omeletu s uzeným pstruhem. Následují nápoje s tipy na několik... Celý popis
Koupit za 459 Kč- Nejoblíbenější
- Nejlevnější
- Nejdražší
Lehká kuchyně - Pohlreich Zdeněk
Doprava:
69 Kč
Skladem
Lehká kuchyně - Zdeněk Pohlreich
Doprava:
49 Kč
Skladem
Lehká kuchyně - Pohlreich Zdeněk
Doprava:
72 Kč
Skladem
Lehká kuchyně - Zdeněk Pohlreich
Doprava:
24 Kč
Skladem
Lehká kuchyně - Zdeněk Pohlreich
Doprava:
59 Kč
Skladem
Popis
Kuchařka věnovaná zdravému jídlu, které ale nepostrádá podstatu gastronomie, za kterou Zdeněk Polreich považuje vynikající chuť a vzhled pokrmů. V krátkém úvodu se autor zamýšlí nad principy stolování v současné společnosti a udílí cenné rady jak správně jíst a z čeho vařit. Publikace samotná je pak rozdělena do sedmi kapitol podle druhů jídel. Začínáme snídaněmi, zde autor uvádí například recept na obilnou kaši s chia semínky nebo bílkovou omeletu s uzeným pstruhem. Následují nápoje s tipy na několik druhů smoothie, rozmarýmovou limonádu či rajčatový drink s bazalkou. Dále tu máme malá jídla jako je frittata s ovčím sýrem, zapečená rajčata s vejcem a lilky, houbové placky, slané koláčky s různými náplněmi nebo batáty se smetanovým dipem. V oddíle polévek najdeme recepty na klasický kuřecí vývar, tureckou čočkovou polévku, studenou polévku z rukoly nebo miso se soba nudlemi. Do sekce salátů Zdeněk Polreich zařadil špaldový salát s malými kedlubnami, citrusový salát s červenou cibulí, řepu s fazolemi a kozím sýrem, španělský salát se šunkou, Waldrof s krůtím masem, kachní prsa s datlemi, bramborový salát s kalamáry, marinovanou rybu s mangem a další. Nejobsáhlejší kapitolu tvoří hlavní jídla, zde se naučíme připravovat kuskus s pečenou zeleninou, vegetariánské pad thai, steak s wasabi špenátem, čočku s brokolicí a pancettou, kořeněné kuře s meruňkovým dipem, králíka s ananasem, jehněčí s ančovičkovou aoli, mořského vlka s pórkem, tresku v papilotě nebo šafránové mušle. A naše lehké vaření uzavíráme lákavými dezerty jako je sorbet z červených paprik, žlutý meloun s proseccem, pečené blumy s balsamikem, bezmléčná panna cotta nebo carpacio z ananasu. Každý z více než devadesáti receptů je kromě ingrediencí a postupu doplněn informací o době přípravy a o tom, kolik kcal obsahuje jedna porce. Samozřejmostí jsou barevné fotografie hotových pokrmů.
Parametry
Žánr | kuchařky |
Rok vydání | 2016 |
Nakladatelství | Sevruga |
Autor | Zdeněk Pohlreich |
Počet stran | 208 |
Výrobce | Sevruga |
Vazba | Pevná s přebalem lesklá |
Jazyk | české |
Váha | 1144 gramů |
ISBN | 978-80-905710-8-2 |