Laila Basmati Rýže 5Kg   Seznamte se Prvotřídní basmati rýže od našeho výrobce Laila se hodí k příprave mnohých, a to nejen asijských, pokrmů. Ať už se rozhodnete vařit rizoto nebo tradiční indické biryani, můžete si být jisti, že pokud zvolíte basmati rýži od Laila, nesáhnete vedle!   Složení 100% čistá Basmati rýže Příprava Basmati rýže 1. Rýži několikrát propláchněte. 2. Vložte do hrnce a přidejte sůl. 3. Přidejte správné množství vody – ideální je 2:3 rýže:voda, nikoli dvojnásobně více... Celý popis

Koupit za 495 Kč

Popis

Laila Basmati Rýže 5Kg
 

Seznamte se

Prvotřídní basmati rýže od našeho výrobce Laila se hodí k příprave mnohých, a to nejen asijských, pokrmů. Ať už se rozhodnete vařit rizoto nebo tradiční indické biryani, můžete si být jisti, že pokud zvolíte basmati rýži od Laila, nesáhnete vedle!  

Složení

100% čistá Basmati rýže

Příprava Basmati rýže

1. Rýži několikrát propláchněte.

2. Vložte do hrnce a přidejte sůl.

3. Přidejte správné množství vody – ideální je 2:3 rýže:voda, nikoli dvojnásobně více vody než rýže – tím způsobíte, že se rýže dělá ve vodě a nikoli v páře!

4. Přiveďte téměř k varu – v tomto okamžiku utěsněte hrnec hliníkovou folií a upevněte pod okrajem hrnce, aby pára nemohla unikat stranami ven. Přikryjte poklicí.

5. Stáhněte teplotu na minimum a nechte 15 minut.

6. Po 15 minutách úplně odstraňte ze sporáku a ponechejte rýži ještě dalších 5 minut v páře.

7. Sundejte fólii, načechrejtě rýži vidličkou a můžete podávat.

8. Možné přidat do hrnce před vařením několik kapek čistého octa, aby zrnka rýže zůstala skutečně oddělená

 

 Osvědčené tipy jak uvařit Basmati rýži

Používejte skutečně kvalitní rýži, neboť jinak se můžete snažit sebevíce a finální výsledek stejně nebude dobrý. Rýže od Tildy jsou oblíbené nejen mezi běžnými spotřebiteli, ale i předními šéfkuchaři. by byla rýže lehká a krásně nadýchaná, je třeba ji před samotným vařením několikrát propláchnout, na což mnozí z nás zapomínáme.

 

Nasypte rýži do misky a promíchejte – poprvé bude voda hodně zakalená, ale po několikátém propláchnutí kal téměř úplně zmizí. Lepivost rýže způsobuje škrob, kterého se propláchnutím zbavíte. Sůl přidávejte hned k rýži ještě před vařením, aby se mohla pěkně vstřebat.

 

Nesolte až poté, co je rýže uvařená, mohla by pak působit, že jste ji přesolili. Používejte dobře sednoucí poklici na hrnec, ideálně hliníkovou folii, kterou těsně přetáhnete přes poklici. Zabráníte úniku páry, která právě vytváří rýži krásně nadýchanou a neslepenou

 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Laila Foods