Pšeničný lepek - gluten - Charakteristika: Lepek, jinak také gluten, je směs dvou rostlinných bílkovin, gliadinu a gluteninu, které se nacházejí společně se škrobem v endospermu semen některých obilnin, především pšenice, žita a ječmene. V případě pšenice představuje dokonce až 80 % z bílkovinového obsahu. Jde o důležitou součást potravinářské mouky. Kvalitou a množstvím lepku je dána i kvalita pšeničné mouky a tím i kvalita těsta z ní vytvořeného. Lepek dává těstu pružnost a plastičnost. Je nepostradatelnou... Celý popis
Koupit za 178 Kč- Nejoblíbenější
- Nejlevnější
- Nejdražší
Krmiva Hulín Pšeničný lepek gluten 1 kg
Doprava:
85 Kč
Popis
Pšeničný lepek - gluten
- Charakteristika: Lepek, jinak také gluten, je směs dvou rostlinných bílkovin, gliadinu a gluteninu, které se nacházejí společně se škrobem v endospermu semen některých obilnin, především pšenice, žita a ječmene. V případě pšenice představuje dokonce až 80 % z bílkovinového obsahu.
Jde o důležitou součást potravinářské mouky. Kvalitou a množstvím lepku je dána i kvalita pšeničné mouky a tím i kvalita těsta z ní vytvořeného.
Lepek dává těstu pružnost a plastičnost. Je nepostradatelnou přísadou pro výrobu těst na boilies, které je s ním pružné, tvárné a dobře zpracovatelné. Lepek je také výbornou pojivovou součástí těsta! Po uvaření je výrobek tužší s vyšší konzistencí - hutností.
- Možnosti použití: Lepek dobře promíchejte ještě se suchou a sypkou směsí. Teprve potom přidávejte tekuté přísady a vodu.
- Dávkování:
Do směsí s vyšším obsahem potravinářské mouky (nad 20 %) přidat 5–7 % lepku.
Do směsí s nízkým podílem mouky, nebo s krmnou moukou přidat 8–12 % lepku.
Do směsí s malým obsahem mouky přidejte až 15 % lepku.
- Dobrý tip: Plastičnost a "utaženost" těsta zlepšíte například také přidáním 10 - 15 % hladké, nebo polohrubé mouky, oplatkové mouky tzv. bisqut mouky, extrudované kukuřičné mouky, olejem do 2-3%, aj.
- Charakteristika: Lepek, jinak také gluten, je směs dvou rostlinných bílkovin, gliadinu a gluteninu, které se nacházejí společně se škrobem v endospermu semen některých obilnin, především pšenice, žita a ječmene. V případě pšenice představuje dokonce až 80 % z bílkovinového obsahu.
Jde o důležitou součást potravinářské mouky. Kvalitou a množstvím lepku je dána i kvalita pšeničné mouky a tím i kvalita těsta z ní vytvořeného.
Lepek dává těstu pružnost a plastičnost. Je nepostradatelnou přísadou pro výrobu těst na boilies, které je s ním pružné, tvárné a dobře zpracovatelné. Lepek je také výbornou pojivovou součástí těsta! Po uvaření je výrobek tužší s vyšší konzistencí - hutností.
- Možnosti použití: Lepek dobře promíchejte ještě se suchou a sypkou směsí. Teprve potom přidávejte tekuté přísady a vodu.
- Dávkování:
Do směsí s vyšším obsahem potravinářské mouky (nad 20 %) přidat 5–7 % lepku.
Do směsí s nízkým podílem mouky, nebo s krmnou moukou přidat 8–12 % lepku.
Do směsí s malým obsahem mouky přidejte až 15 % lepku.
- Dobrý tip: Plastičnost a "utaženost" těsta zlepšíte například také přidáním 10 - 15 % hladké, nebo polohrubé mouky, oplatkové mouky tzv. bisqut mouky, extrudované kukuřičné mouky, olejem do 2-3%, aj.
Parametry
Výrobce | Krmiva Hulín |