Použití v kuchyni: k dochucení a přiostření omáček, štav, gulášů a polévek, ale také do pomazánek, masových směsí a mletých mas, minutek. Složení: sůl max. 30%, chilli, oregáno, koriandr, kmín římský. Bez přidaného glutamátu !!! Kořenící přípravek sypký Vyrobeno v ČR Recept: Jazyková exploze s Ďábelským kořením Potřebujete: - 500 g hovězího jazyka - 1 cibule, nakrájená na tenké plátky - 3 stroužky česneku, nasekané - 2 lžíce olivového oleje - 1 lžička Ďábelského koření (můžete upravit... Celý popis

Koupit za 213 Kč

Popis

Použití v kuchyni: k dochucení a přiostření omáček, štav, gulášů a polévek, ale také do pomazánek, masových směsí a mletých mas, minutek.

Složení: sůl max. 30%, chilli, oregáno, koriandr, kmín římský.

Bez přidaného glutamátu !!!

Kořenící přípravek sypký

Vyrobeno v ČR

Recept:

Jazyková exploze s Ďábelským kořením

Potřebujete:

- 500 g hovězího jazyka

- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky

- 3 stroužky česneku, nasekané

- 2 lžíce olivového oleje

- 1 lžička Ďábelského koření (můžete upravit množství podle své preference pikantnosti)

- 1 lžička sladké papriky

- 1 lžička sušeného oregana

- 1 lžička soli

- ½ lžičky černého pepře

- 400 g krájených rajčat z konzervy

- 1 lžíce rajčatového protlaku

- 1 lžíce worcesterské omáčky

- 1 lžíce hnědého cukru

- 2 lžíce octa (bílého nebo červeného)

- 250 ml hovězího vývaru

- Sůl a pepř podle chuti

Postup:

-

Nejprve připravte hovězí jazyk. Jazyk omyjte pod tekoucí vodou a vložte ho do hrnce s vroucí vodou. Vařte ho přibližně 2 hodiny, dokud nebude jazyk měkký. Poté jej vyjměte z vody, nechte vychladnout a oloupejte kůži.

-

Na středně velké pánvi si rozehřejte olivový olej. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte je dozlatova.

-

Přidejte Ďábelské koření, sladkou papriku, sušený oregano, sůl a pepř. Směs promíchejte a nechte chvíli restovat, aby se uvolnily a spojily chutě koření.

-

Přidejte krájená rajčata z konzervy, rajčatový protlak, worcesterskou omáčku, hnědý cukr, ocet a hovězí vývar. Promíchejte a nechte směs vařit asi 10 minut, dokud se omáčka nezačne zahustit.

-

Přidejte oloupaný hovězí jazyk do omáčky a vařte dalších 15-20 minut, aby se jazyk propojil s omáčkou a dochutily se vzájemně.

-

Před podáváním ochutnejte omáčku a podle potřeby přidejte sůl a pepř.

Přejeme dobrou chuť!
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Koření Koruna
Hmotnost 500 g