Použití v kuchyni: k dochucení a přiostření omáček, štav, gulášů a polévek, ale také do pomazánek, masových směsí a mletých mas, minutek. Složení: sůl max. 30%, chilli, oregáno, koriandr, kmín římský. Bez přidaného glutamátu !!! Kořenící přípravek sypký Vyrobeno v ČR Recept: Jazyková exploze s Ďábelským kořením Potřebujete: - 500 g hovězího jazyka - 1 cibule, nakrájená na tenké plátky - 3 stroužky česneku, nasekané - 2 lžíce olivového oleje - 1 lžička Ďábelského koření (můžete upravit... Celý popis
Koupit za 213 Kč- Nejoblíbenější
- Nejlevnější
- Nejdražší
Koření Koruna Ďábelské koření 500g
Doprava:
69 Kč
Skladem
Popis
Použití v kuchyni: k dochucení a přiostření omáček, štav, gulášů a polévek, ale také do pomazánek, masových směsí a mletých mas, minutek.
Složení: sůl max. 30%, chilli, oregáno, koriandr, kmín římský.
Bez přidaného glutamátu !!!
Kořenící přípravek sypký
Vyrobeno v ČR
Recept:
Jazyková exploze s Ďábelským kořením
Potřebujete:
- 500 g hovězího jazyka
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička Ďábelského koření (můžete upravit množství podle své preference pikantnosti)
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička soli
- ½ lžičky černého pepře
- 400 g krájených rajčat z konzervy
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- 1 lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce octa (bílého nebo červeného)
- 250 ml hovězího vývaru
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
-
Nejprve připravte hovězí jazyk. Jazyk omyjte pod tekoucí vodou a vložte ho do hrnce s vroucí vodou. Vařte ho přibližně 2 hodiny, dokud nebude jazyk měkký. Poté jej vyjměte z vody, nechte vychladnout a oloupejte kůži.
-
Na středně velké pánvi si rozehřejte olivový olej. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte je dozlatova.
-
Přidejte Ďábelské koření, sladkou papriku, sušený oregano, sůl a pepř. Směs promíchejte a nechte chvíli restovat, aby se uvolnily a spojily chutě koření.
-
Přidejte krájená rajčata z konzervy, rajčatový protlak, worcesterskou omáčku, hnědý cukr, ocet a hovězí vývar. Promíchejte a nechte směs vařit asi 10 minut, dokud se omáčka nezačne zahustit.
-
Přidejte oloupaný hovězí jazyk do omáčky a vařte dalších 15-20 minut, aby se jazyk propojil s omáčkou a dochutily se vzájemně.
-
Před podáváním ochutnejte omáčku a podle potřeby přidejte sůl a pepř.
Přejeme dobrou chuť!
Složení: sůl max. 30%, chilli, oregáno, koriandr, kmín římský.
Bez přidaného glutamátu !!!
Kořenící přípravek sypký
Vyrobeno v ČR
Recept:
Jazyková exploze s Ďábelským kořením
Potřebujete:
- 500 g hovězího jazyka
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička Ďábelského koření (můžete upravit množství podle své preference pikantnosti)
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička soli
- ½ lžičky černého pepře
- 400 g krájených rajčat z konzervy
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- 1 lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce octa (bílého nebo červeného)
- 250 ml hovězího vývaru
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
-
Nejprve připravte hovězí jazyk. Jazyk omyjte pod tekoucí vodou a vložte ho do hrnce s vroucí vodou. Vařte ho přibližně 2 hodiny, dokud nebude jazyk měkký. Poté jej vyjměte z vody, nechte vychladnout a oloupejte kůži.
-
Na středně velké pánvi si rozehřejte olivový olej. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte je dozlatova.
-
Přidejte Ďábelské koření, sladkou papriku, sušený oregano, sůl a pepř. Směs promíchejte a nechte chvíli restovat, aby se uvolnily a spojily chutě koření.
-
Přidejte krájená rajčata z konzervy, rajčatový protlak, worcesterskou omáčku, hnědý cukr, ocet a hovězí vývar. Promíchejte a nechte směs vařit asi 10 minut, dokud se omáčka nezačne zahustit.
-
Přidejte oloupaný hovězí jazyk do omáčky a vařte dalších 15-20 minut, aby se jazyk propojil s omáčkou a dochutily se vzájemně.
-
Před podáváním ochutnejte omáčku a podle potřeby přidejte sůl a pepř.
Přejeme dobrou chuť!
Parametry
Výrobce | Koření Koruna |
Hmotnost | 500 g |