Kapesní atlas hub

93 %
(13 hodnocení)

Podle této knihy se naučíte základní charakteristiku, třídění a názvy hub a dozvíte se, jak je poznávat a určovat podle vnějších znaků - vzhledu či pachu. Poskytne vám informace o době růstu a místech výskytu jednotlivých druhů i důležité údaje o možnostech záměny s nejedlými či jedovatými houbami. Pokud budete mít tuto publikaci po ruce, nemusíte se bát připravit si večeři z nasbíraných hub. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------... Celý popis

Koupit za 129 Kč
  • Nejoblíbenější
  • Nejlevnější
  • Nejdražší
Zobrazit další nabídky

Popis

Podle této knihy se naučíte základní charakteristiku, třídění a názvy hub a dozvíte se, jak je poznávat a určovat podle vnějších znaků - vzhledu či pachu. Poskytne vám informace o době růstu a místech výskytu jednotlivých druhů i důležité údaje o možnostech záměny s nejedlými či jedovatými houbami. Pokud budete mít tuto publikaci po ruce, nemusíte se bát připravit si večeři z nasbíraných hub.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Miroslav Smotlacha (1920 – 2007) byl český potravinářský chemik a popularizátor mykologie a houbaření, čestný předseda České mykologické společnosti. Narodil se v Praze-Vinohradech. Vystudoval reálné gymnázium Karla Sladkovského v Praze a absolvoval Vysokou školu chemicko-technologického inženýrství v Praze s konečným zaměřením na chemii potravinářskou a kvasnou. Pracoval jako technolog-vedoucí technického rozvoje a výzkumu na generálním ředitelství o. p. Mrazírny.Houbám se věnoval již od dětství, přestože nesplnil přání svého otce a nevystudoval přírodní vědy. Od svých čtrnácti let působil v redakci časopisu českých houbařů – Mykologickém sborníku. V roce 1956, po smrti svého otce, známého mykologa a zakladatele vysokoškolského sportu Františka Smotlachy, byl zvolen jednatelem Československé mykologické společnosti (po roce 1990 české), kde aktivně působil až do své smrti. Zabýval se praktickou mykologií, zejména technologií kulinářského a průmyslového zpracování hub a houbovými potravinářskými výrobky vůbec. Je autorem či spoluautorem řady populárních houbařských atlasů a kuchařek.
Zobrazit více

Parametry

Rok vydání 2018
Nakladatelství Ottovo nakladatelstvo
Autor Miroslav Smotlacha
Počet stran 304
Výrobce Ottovo nakladatelství
Vazba Brožovaná bez přebalu lesklá
Jazyk české
Váha 206 gramů
ISBN 978-80-7451-695-5
Zobrazit více parametrů