Šunkovar Mandolína malá - forma na domácí šunku Máte rádi kvalitní šunku? Vyrobte si jednoduše poctivou domácí šunku bez éček, je to jednoduché.  Uzenářská forma na domácí dušenou šunku, debrecínku a podobné produkty. Vyrobeno z kvalitní silné slitiny hliníku. Horní část tvoří víčko s pružinou, která během vaření stlačuje maso, aby se dobře spojilo.  Je určena jak pro domácí, tak pro profesionální použití. Jedná se o kvalitní Český výrobek. Parametry: Forma na cca 1,3kg šunky Spodní základna nádoby... Celý popis

Koupit za 1 399 Kč

Popis

Šunkovar Mandolína malá - forma na domácí šunku
Máte rádi kvalitní šunku? Vyrobte si jednoduše poctivou domácí šunku bez éček, je to jednoduché. 
Uzenářská forma na domácí dušenou šunku, debrecínku a podobné produkty. Vyrobeno z kvalitní silné slitiny hliníku. Horní část tvoří víčko s pružinou, která během vaření stlačuje maso, aby se dobře spojilo.
 Je určena jak pro domácí, tak pro profesionální použití. Jedná se o kvalitní Český výrobek.
Parametry:

Forma na cca 1,3kg šunky
Spodní základna nádoby 160 x 125mm
Výška nádoby 105 mm
Celková výška při maximálním výsuvu 230 mm
Celková šířka včetně uší: 200 mm
Hmotnost formy 1,37kg

 
Tip na kvalitní domácí šunku:

1 kg vepřové kýty
25 g soli (pro výraznější chuť a barvu můžete nahraďit 10g řeznické rychlo soli - pragandy)
lžičku cukru nebo medu
2 dcl vody

Maso odblaňte a nakrájejte na větší kostky cca 1-1,5 cm, z toho 5 kostek rozemelte nebo pokrájejte najemno a poté promíchejte se solí. Přidejte med nebo cukr a promíchejte.
Nyní je důležité maso kvalitně promíchat!
Snažte se maso neustále jakoby masírovat a mačkat. Maso začne postupně vylučovat bílkovinu. Postupně a po troškách přidávejte vodu. Neustále míchejte a sledujte, jak se okolo kousků masa začíná tvořit taková silně lepící hmota. Je důležité vydržet a míchat alespoň 30 minut. Na míchání můžete použít i domácího robota, ale rukama promícháte maso daleko lépe. Pokud máte hmotu důkladně promíchanou, dejte ji do ledničky na 24 hodin odpočinout. V polovině tohoto času můžete ještě jednou promíchat.
 
Konečná příprava a doba vaření:
Do nádoby vložte potravinářský mikroténový sáček.
Postupně naplňte masovou směsí a snažte se vytlačit vzduch.
Přiložte víko a co nejsilněji přitlačte k nádobě. Doporučujeme před vařením nechat cca 90min. odpočinout.
Nádoba naplněná připraveným masem se vloží do vodní lázně, teplotu vody udržujte v rozmezí 75 - 80 stupňů (1kg masa se vaří přibližně 90min.)
Uvařenou šunku nechte 100% vychladnout (šunkovar vložte do studené vody) a poté vyklopte z formy. Nyní můžete servírovat.
 
Přejeme vám dobrou chuť.
 
TIP: V šunkovaru lze připravit také paštiku!
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Inna