Lahůdkové droždí obsahuje neaktivní kvasnice, které skvěle dochutí vaše zdravé dobroty. Od klasického droždí, které se používá na pečení, se odlišuje vzhledem, chutí i využitím. Jedná se totiž o jemné sladkoslané vločky připomínající sýr. Nejčastěji se přidávají do těstovin, pomazánek, omáček, salátů nebo se používají při výrobě veganských sýrů. Lahůdkové droždí - neaktivní kvasnice ve formě jemných vloček, které dodají nejen veganským jídlům sýrovou chuťLahůdkové droždí je populární veganské ochucovadlo... Celý popis

Koupit za 79 Kč

Popis

Lahůdkové droždí obsahuje neaktivní kvasnice, které skvěle dochutí vaše zdravé dobroty. Od klasického droždí, které se používá na pečení, se odlišuje vzhledem, chutí i využitím. Jedná se totiž o jemné sladkoslané vločky připomínající sýr. Nejčastěji se přidávají do těstovin, pomazánek, omáček, salátů nebo se používají při výrobě veganských sýrů. Lahůdkové droždí - neaktivní kvasnice ve formě jemných vloček, které dodají nejen veganským jídlům sýrovou chuťLahůdkové droždí je populární veganské ochucovadlo s obsahem neaktivních kvasnic. Od klasického droždí, které se používá zejména na kynutí, se odlišuje vzhledem, chutí i využitím. Vyrábí se z kvasinek (Saccharomyces cerevisiae), které jsou známé obsahem prospěšných látek. Nechají se pomnožit na substrátu bohatém na cukry, jako je například melasa. Poté se suší a ohřívají při teplotě okolo 40 °C. Dojde tak k jejich deaktivaci, ale zároveň si zachovají skvělé chuťové i nutriční vlastnosti. Výsledkem jsou jemné vločky, které se nemusí tepelně upravovat a dají se rovnou nasypat do jídel, podobně jako koření. Chutnají sladkoslaně a lehce připomínají oříšky nebo sýr. Díky tomu se lahůdkové droždí často označuje jako veganský parmazán. Jaké má lahůdkové droždí použití? Dokonale ochutí vegetariánské, veganské i masové pokrmy. Hodí se do těstovin, rizot, polévek a karbanátků. Stejně tak vylepší jídla s kuskusem, quinoou, bulgurem nebo bylinková pesta. Skvělou chuť dodá také pomazánkám, dipům či salátovým dresinkům. Můžete ho přidat rovněž do zapékaných jídel nebo použít místo strouhanky při smažení. V neposlední řadě ho využijete při přípravě veganských sýrů a omáček. Výhodou tohoto ochucovadla je také složení. Téměř z 50 % je totiž tvořeno rostlinnými bílkovinami, díky čemuž pomůže i s příjmem této živiny. Nemůžeme zapomenout ani na vysoký obsah vlákniny, která hraje roli ve zdravém trávení. Kromě toho lahůdkové droždí vyhledávají lidé také pro obsah dalších prospěšných složek. Najde si tak své místo v kuchyni každého příznivce zdravého životního stylu. Je ideální pro vegetariány, vegany a taky lidi, kteří hledají způsob, jak nevšedně ochutit svá jídla. Navíc neobsahuje lepek, což ocení celiaci a další jedinci, kteří jej ve stravě omezují.Lahůdkové droždí a jeho výhodyochucovadlo s obsahem neaktivních kvasnicmá formu jemných vločekvyrábí se z kvasinek (Saccharomyces cerevisiae)má sladkoslanou chuť připomínající sýrmá vysoký obsah rostlinných bílkovinje bohaté na vlákninuneobsahuje lepekdodá jídlu sýrovou chuť hodí se na ochucení těstovin, rizot, pomazánek a dalších jídelpoužívá se na přípravu veganských sýrů a omáčekje ideální na zpestření jídelníčkuje vhodné pro vegetariány a veganySloženíSušené neaktivní kvasnice - vločky (ze Saccharomyces cerevisiae).Tabulka nutričních hodnotNutriční hodnoty 100 g*RIEnergetická hodnota1405 kJ / 335 kcal16,7 %Tuky5 g7,1 %-z toho nasycené tuky1,75 g8,8 %Sacharidy14 g5,4 %z toho cukry9 g10 %Vláknina20 g-Bílkoviny49 g98 %Sůl0,5 g8,3 %*Referenční hodnota příjmu průměrné dospělé osoby (8400 kJ/2000 kcal).UpozorněníUchovávejte na suchém a chladném místě. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce GymBeam
Hmotnost 150 g