De Gusto OM51

69 %
(81 hodnocení)

Odšťavňovací mlýnek na ovoce Díky odšťavňovacímu mlýnku na ovoce budete mít kdykoli dostupné čerstvé vitamíny, bez konzervačních látek, barviv a s jistotou použití kvalitních surovin. Tento mlýnek je ideální pro zpracování drobného ovoce (jako maliny, ostružiny, rybízy, jahody,…). Vyrobíte tak snadno a rychle výtečné domácí šťávy a marmelády! Odšťavňovací šnek uvnitř strojku automaticky odděluje u ovoce šťávu od slupek s jadérky a je vybaven šroubem pro nastavení síly odšťavňování. Odšťavňovací... Celý popis

Koupit za 499 Kč

Popis

Odšťavňovací mlýnek na ovoce
Díky odšťavňovacímu mlýnku na ovoce budete mít kdykoli dostupné čerstvé vitamíny, bez konzervačních látek, barviv a s jistotou použití kvalitních surovin. Tento mlýnek je ideální pro zpracování drobného ovoce (jako maliny, ostružiny, rybízy, jahody,…). Vyrobíte tak snadno a rychle výtečné domácí šťávy a marmelády! Odšťavňovací šnek uvnitř strojku automaticky odděluje u ovoce šťávu od slupek s jadérky a je vybaven šroubem pro nastavení síly odšťavňování. Odšťavňovací mlýnek je vyroben z šedé litiny s pozinkovou úpravou. a zaručuje maximální zpracování surovin s minimem nevyužitých odpadních látek. Výsledná šťáva si zachovává všechny hodnotné látky, včetně enzymů.
Nevkládejte jej do myčky!
Mlýnek splňuje požadavky Nářízení Evropského parlamenty č. 1935/2014 o materiálech a předmětech určených pro styk s potravinami.Protokol o zkoušce z Technického a zkušebního ústavu ČR na vyžádání pošleme!
 

NÁŠ TIP NA DOMÁCÍ ŠŤÁVU
Sklizené bobule černého rybízu nejdříve opláchneme studenou vodou, necháme krátce okapat a vylisujeme šťávu. Získanou rybízovou šťávu necháme pár hodin odsát a poté ji přecedíme přes plátno, abychom se zbavili drobných částic černého rybízu. Čistou šťávu smícháme s vodou a rozpustíme v ní cukr. Namíchaný rybízový sirup ještě musíme nakonzervovat, aby se nám nekazil. V našem receptu jsme se vyhnuli použití škodlivých konzervačních látek, které se pro tento účel často používají a raději budeme rybízový sirup konzervovat prostou sterilizací. Nejdříve si sterilizujeme uzavíratelné lahve (skvěle fungují lahve od tvrdého alkoholu, ze kterých se následně rybízová šťáva dobře rozlévá). Potom přivedeme krátce do varu, posbíráme pěnu, která se na hladině vytvoří a můžeme rybízovou šťávu plnit do lahví. Lahve naplněné rybízovou šťávou ihned uzavřeme a sterilizujeme při teplotě 80° C po dobu dvaceti minut. Sirup z černého rybízu je opravdu výborný a ta práce za jeho výrobu opravdu stojí.
Višňový džem

Suroviny - 1 kg višní,1 kg cukr (krupice),pektin (množství dle návodu na obalu)

Postup přípravy
Višně omyjeme ve vodě, vypeckujeme, šťávu zachytíme a obojí zahřejeme v širším hrnci a přivedeme k varu. Vaříme na mírném plameni asi 5 minut, potom přidáme 200 g cukru a pektin a vařímee ještě dalších 5 minut. Poté vsypeme zbytek cukru, zahříváme a zkoušíme průběžně hustotu džemu. Až je džem hotový, naplníme skleničky, uzavřeme je a otočíme na 5 minut víčkem dolů. Potom obrátíme, nechám vychladnout a uskladníme. Uvedené množství surovin stačí zhruba na výrobu 1250 ml džemu. 25 minut
 

Na odšťavňovací mlýnek na ovoce poskytujeme záruku v délce 24 měsíců.

Manuál ke stažení

odstavnovaci_mlynek.pdf
Zobrazit více

Parametry

Typ odšťavňovače šnekové
Výrobce De Gusto
Barva stříbrná
Možnost mytí v myčce ne

Podobné produkty