Tikka masala je jedno z nejoblíbenějších indických jídel. Z jakého důvodu? Snad to bude ta příjemně okořeněná rajčatová omáčka, snad to jsou dozlatova ugrilované kousky kuřete. Pravděpodobně to bude ta dokonalá kombinace obou.Složení: sojový olej, vinný ocet, česnek, sůl 9,2g, zázvor, paprikový prášek, citronová štáva, kmín, koriandr, bylinky a koření, červené chili, sesamový olej, černý pepřAlergie: sója, sezam, pšeniceReceptSuroviny: 4 porce: 1 baliček marinády, 450 g masa /kuře nebo jehněčí/... Celý popis

Koupit za 49 Kč

Popis

Tikka masala je jedno z nejoblíbenějších indických jídel. Z jakého důvodu? Snad to bude ta příjemně okořeněná rajčatová omáčka, snad to jsou dozlatova ugrilované kousky kuřete. Pravděpodobně to bude ta dokonalá kombinace obou.Složení: sojový olej, vinný ocet, česnek, sůl 9,2g, zázvor, paprikový prášek, citronová štáva, kmín, koriandr, bylinky a koření, červené chili, sesamový olej, černý pepřAlergie: sója, sezam, pšeniceReceptSuroviny: 4 porce: 1 baliček marinády, 450 g masa /kuře nebo jehněčí/ na 2 cm kousky, 1/4-1/2 šálku /55-110 ml/ jogurtu, máslo na potření, citronové plátky nebo listy salátu na ozdobuPříprava: Marinujte maso v marinádě s jogurtem. Nechte stát přiklopené nejméně 1 hodinu. Navlékněte pak maso na tyčky. Grilujte nebo pečte 8-10 minut. Potřete špízy alesponn 2x máslem a zbytkem marinády. Ozdobte a horké podávejte.Nutriční hodnoty (100g)energie850 kjtuky16 gz toho mastné kyseliny2,3 gsacharidy8,6 gz toho cukry5,5 gbílkoviny3,7 gsůl11,5 g
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Asian Home Gourmet
Kuchyně Indické