Špalda je prastará nešlechtěná obilnina výjimečná svým složením a zajímavou ořechovou chutí. Obsahuje kvalitní lepek, je bohatá na bílkoviny (16%), kvalitní tuk (2,5% s vysokým podílem nenasycených mastných kyselin), vlákninu a hořčík. Špalda nezatěžuje trávicí ústrojí. Špaldová mouka celozrnná v biokvalitě, mletá z celého zrna. Používá se na pečení chleba, buchet, koláčů, cukroví i k zahušťování pokrmů. Špalda je bohatá na vitamíny skupiny B a železo. Ze špaldové mouky lze vařit, péct různé pokrmy,... Celý popis

Koupit za 99 Kč

Popis

Špalda je prastará nešlechtěná obilnina výjimečná svým složením a zajímavou ořechovou chutí. Obsahuje kvalitní lepek, je bohatá na bílkoviny (16%), kvalitní tuk (2,5% s vysokým podílem nenasycených mastných kyselin), vlákninu a hořčík. Špalda nezatěžuje trávicí ústrojí.
Špaldová mouka celozrnná v biokvalitě, mletá z celého zrna. Používá se na pečení chleba, buchet, koláčů, cukroví i k zahušťování pokrmů. Špalda je bohatá na vitamíny skupiny B a železo.

Ze špaldové mouky lze vařit, péct různé pokrmy, je skvělá do koláčů, polévek, kaší i na běžné zahuštění omáček. Chléb s přídavkem špaldové mouky má výraznou chlebovou vůni, velký objem, popraskanou kůrku, výborně chutná a dlouho vydrží vláčný a čerstvý.

Má vynikající oříškovou chuť, skvěle tak obzvláštní například chléb.

Nutriční hodnoty:
Energetická hodnota 1517 kJ / 362,5 kcal
Tuky 1 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 75 g, z toho cukry 0 g
Bílkoviny 10 g
Sůl 0,01 g
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Pro-bio
Množství 1000 g
Druh špaldové
Hrubost mletí hladké
Celozrnné ano
Bio ano