ZWILLING J. A. Henckels představuje plátkovací nůž s délkou čepele 16 cm modelové řady Four Star, který si najde místo ve vaši kuchyni. Nůž nezbytný pro krájení masa na tenké plátky a to jak syrového tak např. pečeného. Rovněž jej oceníte při krájení šunky a všude tam kde je zapotřebí precizního, tenkého řezu. Nůž má středově centrovanou čepel, která každé krájení promění v zážitek. Rukojeť naprosto přesně padne do ruky díky ergonomickému vytvarování. Typickým rysem této řady nožů je plná černá... Celý popis

Koupit za 2 000 Kč

Popis

ZWILLING J. A. Henckels představuje plátkovací nůž s délkou čepele 16 cm modelové řady Four Star, který si najde místo ve vaši kuchyni. Nůž nezbytný pro krájení masa na tenké plátky a to jak syrového tak např. pečeného. Rovněž jej oceníte při krájení šunky a všude tam kde je zapotřebí precizního, tenkého řezu. Nůž má středově centrovanou čepel, která každé krájení promění v zážitek. Rukojeť naprosto přesně padne do ruky díky ergonomickému vytvarování. Typickým rysem této řady nožů je plná černá rukojeť. Dlouhá a široká čepel nože se svou unikátní řeznou hranou usnadňuje krájení a dovolí vám naprosto ovládnout řez.

Víme, že dobře padnoucí nůž, je základem úspěchu v kuchyni. Proto naleznete v naší nabídce i Zwilling Four Star Plátkovací nůž s délkou čepele 20 cm.

Unikátní řezná hrana nože Zwilling

V-Edge Zwilling nastavuje standard pro nože šéfkuchařů. Ostří s úhlem 30 ° (15 ° na každé straně) zaručuje vynikající řezný výkon tak, aby splňoval ty nejnáročnější požadavky. Ostré úhly přinášejí mnohem lepší počáteční ostrost, čímž je krájení ještě příjemnější.

K čemu využít Plátkovací nůž? 

Správný nůž to je základem pro dosažení profesionálních výsledků a především usnadnění si práce, proto i plátkovací nůž je nožem důležitým. Porcování masa, pečeně či šunky bude mnohem snazší s tím správným nožem. Úzká a nízká čepel je vytvořena pro krájení tenkých plátků. Nůž však lze využít při porcování syrového masa nebo v případě, že potřebujete nakrájet na plátky zeleninu či dokonce pečivo. Často můžete narazit na pojem dranžírovací nůž. Pod tímto pojmem se rovněž skrývá plátkovací nůž. Dranžírování je způsob podávání již hotových pokrmů, které se porcují či servírují přímo před hostem. K tomuto způsobu podávání je zapotřebí vidlička na maso.

Nože Zwilling doporučuje Zdeněk Pohlreich

Nože Zwilling jsou dlouhodobě propagovány Zdeňkem Pohlreichem, ten si je vybral kvůli vysoké kvalitě a preciznímu vyhotovení. 

Zdeněk Pohlreich: „Nejlepší ocel, dokonalost zpracování a vyváženost solingenských nožů Zwilling jsou v každé dobré kuchyni nezbytností. Skvělé nože jsou něco, bez čeho se kuchař za žádných okolností neobejde. Jsou základním kamenem každé správné kuchyně.”

Podívejte se na celou kolekci Zdeňka Pohlreich Selection

 

 

Design nožů řady Zwilling Four Star

Kolekce Four Star byla představena roku 1976, zcela inovativní design, ke kterému se soligenští mistři nožíři přiklonili, způsobil revoluci v designu nožů. Do této doby nevídaný vzhled rukojeti, spojení oceli a syntetického materiálu bez využití nýtů. I díky této revoluci se kolekce může chlubit více než 32 miliony prodaných nožů. Nože kované z jednoho kusu oceli s dostatečnou záštitou a rukojetí z kvalitního syntetického materiálu černé barvy. Nadčasový design, nekompromisní kvalita nožů Zwilling Four Star se dostala do srdcí amatérských i profesionálních kuchařů a na trhu jej tak můžeme beze změny pořídit již více než 40 let. .

 

Podívejte se na celou řadu kuchyňských nožů Zwilling Four Star

Nože Zwilling - spousta designových řad v naší nabídce 

Podívejte se na kuchyňské nože z dalších designů nožů Zwilling

Výhody a nevýhody nožů Zwilling Four Star:

 tvrdost 57 HRC Rockwellovy stupnice
 délka čepele 16 cm
 jedinečný design nože od roku 1976
 možnost umývat nůž v myčce
 ergonomická rukojeť
 dostatečná záštita (zesílené místo mezi čepelí a rukojetí)
 dokonalá vyváženost nože
 speciální tvrzení metodou Friodur®, snadno obnovitelná ostrost
 Sigmaforge® - nůž vykován z jednoho kusu oceli, žádné sváry ani spoje
 ruční doostření a leštění, kontrola laserem

 vyšší pořizovací cena (dáno kvalitními materiály, které zaručují dlouholetou životnost)

Tradiční kuchyňské nože již déle než 40 let

 
V čem jsou profi nože Zwilling tak skvělé?

Společnost Zwilling J. A. Henckels vyrábí nože ze zakázkové oceli naprosto nekompromisní kvality, z níž je základní tvar vybroušen s přesností kontrolovanou laserovým snímačem. Po svaření se záštitou je čepel rozpálena na vysokou teplotu a poté prudce zchlazena kapalným plynem v mrazové komoře. Tato metoda, známá pod chráněným názvem Friodur®, stojí za naprosto bezkonkurenční pevností čepele a odolností proti otupení.

Zkušený kuchař ví, že na přesnosti řezu závisí nejen výsledná prezentace, ale často i průběh a výsledek tepelné přípravy. Vědí to i výrobci špičkových nožů a vychází vám vstříc.

Důvodem, proč je tato řada nožů od J.A.Henckels Zwilling tolik vyhledávána je nejen perfektní a dlouhotrvající ostrost, ale i kvalitní a důkladné zpracování. Nože jsou perfektně vyvážené, dobře padnou do ruky a záštita poskytuje nejen oporu prstů pro precizní a přesné krájení, ale slouží i k efektivní ochraně prstů. Tyto nože jsou oblíbené hlavně pro jejich nadčasový design a velmi ostré krájení.

Nože jsou vyrobeny z té nejkvalitnější nerezové oceli s optimálním poměrem chromu a uhlíku, což zaručuje ty nejlepší vlastnosti. Čepel je ukována z jednoho kusu oceli a nože jsou tvrzeny technologií Friodur®, jež spočívá v trvzení mrazem, nože se tak stávají tvrdší a odolnější a více odolávají korozi

Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli technologií Sigmaforge® s naprosto bechybnou geometrií. Ta dodává optimální řezný výkon a naprosto přesný okraj nožům Zwilling Four Star

Mytí nožů

Nože Zwilling Pro, lze díky speciální formuli v oceli mýt v myčce. Pro zachování dlouhodobé ostrosti je však nutné nevystavovat nože teplotám nad 55ºC.  Doporučujeme nože ukládat do speciálního koše na mytí nožů, případně zabránit nožům v kontaktu s jiným nádobím jako jsou hrnce, pokličky či jiné nože jejich kontaktem může dojít k poškození oceli i rukojeti, rovněž může dojít ke zkrácení životnosti nožů. Aby Vaše nože zůstaly co nejdéle ostré a plnily tak svou funkci správně, doporučujeme umývat nože teplou, mýdlovou vodou po každém použití a hladkou houbičkou. Opláchněte a osušte utěrkou. 

Skladování nožů

Nože skladujte v blocích na nože nebo na speciálních magnetických lištách. Důležité je, aby nože byly v bloku uloženy v horizontální poloze - nikoliv vertikálně (ostří nožů by byla při vkládání a vytahování zbytečně v kontaktu se špalkem) s výjimkou bloků k vertikálnímu ukládání nožů určených. Nože ukládejte vždy čisté a osušené. 

Krájecí podložka nebo prkénko

K nožům je zapotřebí využívat i adekvátní krájecí podložku - "prkénko". Za vhodné materiály pro krájecí podložku se považují dřevěné, silikonové nebo plastové. U tvrdých materiálů (keramika, granit, sklo), může dojít k poškození čepele. Podívejte se na naši nabídku vhodných krájecích podložek a prkének

Broušení nožů

Po delším používání nože se jeho ostří ztupí. V případě nutnosti přebroušení ostří můžete použít brousky Zwilling Opatrně protáhněte nůž brusnou drážkou a ostří bude opět obnovené. V naší nabídce máme také výborné brousky Anysharp.

Zkušení uživatelé mohou k broušení nožů také použít brusný kámen. 

Pro udržení ostří Vašeho nože v odpovídající kvalitě můžete použít použijte ocílky. Používání ocílky je velmi jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout nožem směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením. Nezapomeňte, že ocílky zvládnou pouze tzv. utahování ostří, jednou za čas je vhodné nechat nůž nabrousit profesionálně.

Tvrdost nožů

Obecně platí, že čím tvrdší ocel, tím hůře jde nůž naostřit. Čepel nože je sice křehčí, ale o to má delší tvrvanlivost ostří. Podle normy má být tvrdost kvalitních kuchyňských nožů 52 až 58 HRC (zkouška tvrdosti podle Rockwella - zkouška probíhá při zatěžování silou 1471 N). Speciální japonské nože mohou mít tvrdost i přes 60 HRC. Je třeba vzít na vědomí, že tvrdost sama o sobě nevypovídá o pevnosti nebo schopnosti nože udržet ostří. Například kovaný nůž o stejné tvrdosti bude držet ostří mnohem lépe než nůž nekovaný.

Zwilling J.A.Henckels - nože a kuchyňské nádobí

Německá společnost Zwilling J.A.Henckels je jednou z nejstarších značek na světě vůbec. Její historie sahá až do roku 1731 a v dnešní době ji můžeme považovat za nejproslulejší společnost, zabývající se výrobou kuchyňského sortimentu. Dlouholetý úspěch značky Zwilling tkví především v používání velmi kvalitních materiálů a moderních technologií výroby, které jdou ruku v ruce s nekompromisně kvalitním řemeslným zpracováním. Přečtěte si více informací o společnosti Zwilling J.A.Henckels.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Zwilling
Materiál rukojeti syntetika
Délka ostří 16 cm