Vanilkový lusk Planifolia - Bourbon 250g Proč utrácet za drahé vitamíny, když spoustu zdravých potravin máme na dosah? Všechny produkty dovážíme přímo ze zemí původu a díky dobrým vztahům a fér jednání s našimi dodavateli se nám často daří získat výhradní zastoupení přímo od farmářů a pěstitelů těch nejlepších oříšků a ovoce z celého světa. To je důvod, proč dodáváme to nejlepší zboží pro vás a vaši rodinu. Věděli jste, že… V přírodě vanilku opyluje jen jeden druh včely žijící v Americe? Proto... Celý popis

Koupit za 3 434 Kč

Popis

Vanilkový lusk Planifolia - Bourbon 250g

Proč utrácet za drahé vitamíny, když spoustu zdravých potravin máme na dosah?

Všechny produkty dovážíme přímo ze zemí původu a díky dobrým vztahům a fér jednání s našimi dodavateli se nám často daří získat výhradní zastoupení přímo od farmářů a pěstitelů těch nejlepších oříšků a ovoce z celého světa. To je důvod, proč dodáváme to nejlepší zboží pro vás a vaši rodinu.

Věděli jste, že…

V přírodě vanilku opyluje jen jeden druh včely žijící v Americe? Proto se dnes vanilkovník na plantážích opyluje ručně. S jistým nadhledem by se tedy dalo mluvit o botanickém asistovaném početí. Bez něj by nebylo plodů ani vůně opravdové vanilky po celém světě možné. Květy kvetou přibližně 24 hodin, takže plantážník musí být velmi zručný a rychlý. Za jeden den dokáže opylovat 100-1500 vanilkových květů.

Proč právě vanilka?

Vanilka je plodem orchideje zvané vanilkovník. Jde o tropickou liánu, která se popíná až do výšky 20 metrů a má nápadné žlutozelené květy.

Největším producentem vanilkových lusků na světě je Papua Nová Guinea. Dlouholetá tradice způsobu pěstování zaručuje vysokou kvalitu a jedinečnou chuť vanilky. Pěstování vanilky vyžaduje velmi úrodnou a dobře propustnou půdu, dostatek rozptýleného světla a teplo, které ovšem není spalující. K tomu ještě vysokou vlhkost vzduchu a častou péči pěstitelů. Vanilka rozkvétá v soukvětích, počet květů je ale velmi kolísavý.

Vanilka planifolia Bourbon je nejrozšířenějším druhem vanilky hned z několika důvodů. Tento konkrétní druh vanilky se vyznačuje svojí silnou a vyváženou vůní s lahodnými tóny čokolády, ovoce a karamelu. Dokonale ovoní veškeré pokrmy, ke kterým je vanilka využívána. Je nejvhodnějším druhem vanilky pro všechny, kteří mají vysoké požadavky na kvalitu a na tradiční krémovou a sladkou chuť. Vanilkový lusk planifolia Bourbon Vám poskytne jedinečný požitek při konzumaci všech výrobků, ke kterým ho využijete.

Vanilka neslouží jen jako skvělý pomocník v kuchyni, ale zároveň obsahuje velice důležité vitamíny a minerály. Je bohatým zdrojem sodíku, draslíku, fosforu, hořčíku, železa, manganu, obsahuje vitamín B, omega 3 a 6 mastné kyseliny. Navíc je bohatá i na antioxidační polyfenoly, podporuje imunitní systém a má antiseptické účinky. Vanilka způsobuje rozšíření cév a prokrvení, zlepšuje soustředěnost, kvalitu spánku a pozitivně ovlivňuje nervový systém. Již po staletí je známo, že vanilka působí také jako afrodiziakum a navíc je účinným přírodním antidepresivem. Zejména její vůně je silnou zbraní proti depresivním stavům. Pokud tedy doma zavládne špatná nálada, upečte sobě i dětem koláčky s přírodní vanilkou a uvidíte, že bude zase veseleji.

- Alergeny: bez alergenů
- Složení: vanilkový lusk 100%
- Návod na použití: Vanilka je nepostradatelným pomocníkem v kuchyni každé domácnosti. V kuchyni ji často využíváme jako přísadu hlavně do sladkých jídel, především moučníků, cukroví, krémů a nákypů. Používá se při výrobě zmrzliny a čokolády, pro výrobu originálního vanilkového cukru, extraktu, soli a pudinků, ale i vanilkových sirupů, rumů, likérů, olejů a octů.Vanilkový lusk je snadno zpracovatelnou surovinou, která při vhodném skladování vydrží i několik měsíců. Samotné zpracování vanilkového lusku je jednoduché: lusk podélně rozřízneme na polovinu a nožem (nejlépe tupou stranou) seškrábneme dužinu se semínky. Fantazii se meze nekladou a inspiraci můžete hledat například v našich receptech, které pro vás připravili ti nejlepší kuchaři a cukráři. Například recept na choux s vlašským ořechem nebo recept na pistáciový dort by pro vás mohl být ten pravý.
- Upozornění pro spotřebitele: Pokud na těle lusku vysráží bílé podlouhlé krystalky, jedná se o vanilin a známku kvality produktu. Pokud postupem času vanilkové lusky vyschnou, můžeme je před použitím krátce ponořit do teplé vody, aby lusky opět změkly. Při manipulaci s luskem se nedotýkejte lusku prsty bez desinfekce alkoholem.
- Skladování: Vhodné je skladování na suchém, temném místě při teplotě kolem 15°C. Neskladujte v lednici! Při správném skladování je doba minimální trvanlivosti 12 měsíců, měla by však vydržet i déle.
Nutriční hodnoty na 100g:Energetická hodnota (kJ/kcal)506/121Bílkoviny (g)0,7Tuky (g)0,7Z toho nasycené mastné k. (g)-Sacharidy (g)20Z toho cukry (g)-Vláknina (g)14Sůl (g)-
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Diana Company
Hmotnost 250 g