Zamilujte si tradiční sladký kakaový nápoj v nejčistší přírodní podobě v biokvalitě. Kakaový prášek, který tvoří základ čokoládového nápoje, je samotnou esencí kakaového bobu, skrývá v sobě celou řadu minerálů a dalších prospěšných látek, aniž by obsahoval vysoké procento tuku. Chuť nápoje dotváří přírodní kokosový cukr s nízkým glykemickým indexem a špetka čisté mořské soli. Lahodná chuť díky spojení surovin v BIO kvalitě Kakaové boby jsou plody kakaovníku (Theobroma cacao), které se botanicky... Celý popis

Koupit za 299 Kč

Popis

Zamilujte si tradiční sladký kakaový nápoj v nejčistší přírodní podobě v biokvalitě. Kakaový prášek, který tvoří základ čokoládového nápoje, je samotnou esencí kakaového bobu, skrývá v sobě celou řadu minerálů a dalších prospěšných látek, aniž by obsahoval vysoké procento tuku. Chuť nápoje dotváří přírodní kokosový cukr s nízkým glykemickým indexem a špetka čisté mořské soli.

Lahodná chuť díky spojení surovin v BIO kvalitě

Kakaové boby jsou plody kakaovníku (Theobroma cacao), které se botanicky řadí mezi bobule, a chutnají jako nesladká hořká čokoláda. Představují výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl.

Kokosový palmový cukr je přírodní cukr získávaný z nektaru tropických kokosových palmových květů v Indonésii. Po sesbírání se uvaří, tím se vytvoří karamel, který se poté rozdrtí na jemný krystal. Je přírodním sladidlem, které si díky šetrnému zpracování zachovává obsah minerálních látek, a vyznačuje se nízkým glykemickým indexem. 

Čokoládový nápoj je balzám pro tělo, duši i chuťové buňky

Antokyany jsou rostlinná barviva fialové barvy. Jsou obsaženy například i v borůvce nebo acai, kde se významně podílejí na příznivém účinku na lidský organizmus.

Specifickými látkami jsou purinové sloučeniny, především theobromin a v menší míře kofein. Obě látky mají díky své příbuznosti dosti podobné účinky, účinek theobrominu je ale asi desetkrát slabší než účinek kofeinu. Proto se u čokolády ani u kakaa nemusíme obávat “přestimulování organizmu”, ani určité “návykovosti”, jako je tomu například u kávy.

Bioaktivní aminy prospívají harmonické funkci neurotransmiterů (přenašečů nervových vzruchů v mozku), podílejí se na vytváření “pocitů blaha”.

Kokosový cukr má oproti běžnému cukru nízký glykemický index, proto v organizmu nezvedá po konzumaci prudce hladinu cukru v krvi, ale uvolňuje do těla energii pomalu. Je tak vhodný i pro všechny, kdo si množství jednoduchých cukrů ve stravě musí hlídat.

Kakaový prášek je právem známý jako mocný pomocník pro navození dobré nálady a příjemného stavu bdělosti. Kombinací s přírodním kokosovým cukrem vzniká jedinečná pochoutka, která mnohým připomíná dny dětství, kdy jsme si vychutnávali hrneček teplého kakaa s pocitem, že na světě je krásně.

Doporučené užívání: smíchejte 2 lžičky prášku s ohřátým (rostlinným) mlékem. Vhodné k výrobě dortů, dezertů, smoothie aj.

Složení: kakaový prášek bio, kokosový cukr bio, mořská sůl 

Nutriční hodnoty

ve 100 g

Energetická hodnota

1342 kJ/ 334 kcal

Tuky

8 g

    z toho nasycené

4 g

Sacharidy 

52 g

   z toho cukry

42 g

Vláknina        

18 g

Bílkoviny

16 g

Sůl

0,52 g

Draslík

928 mg (46 %)*

Fosfor

437 mg (62 %)*

Hořčík

300 mg (80 %)*

Mangan

2 mg (100 %)*

Měď

2 mg (200 %)*

Selen

9 µg (16 %)*

Zinek

4 mg (40 %)*

Železo

8 mg (57 %)*

* Referenční hodnota příjmu

Hmotnost: 250 g

Skladujte na chladném, temném a suchém místě.

upozornění:

Je vhodné zvýšené opatrnosti v těhotenství, při kojení, u dětí do 5 let a také je vhodná obezřetnost při kombinacích s některými léky a dalšími látkami  (hlavně některá antidiabetika, lithium, theofylin, hormonální přípravky, čaj a káva s obsahem kofeinu)

Opatrně by s kakaovým práškem měli zacházet všichni s náchylností k migrénám nebo dně.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Vitalvibe
Hmotnost 250 g