S vlašskými ořechy připravíte ty nejlepší ořechové náplně a křehká těsta. Nebojte se je použít i jinde, vašim pokrmům dodají novou chuť i texturu. Pražené jsou skvělé do salátů, na jogurty a kaše, ale i do zapékaných pokrmů. Předem namočené jsou dobře stravitelné, vhodné do smoothie nebo na výrobu domácího vlašského mléka. Recepty: - Mléko z vlašských ořechů - 200 g přes noc namočených vlašských ořechů propláchněte a zalijte 1 litrem čerstvé vody, důkladně rozmixujte a přeceďte přes plátýnko,... Celý popis

Koupit za 46 Kč

Popis

S vlašskými ořechy připravíte ty nejlepší ořechové náplně a křehká těsta. Nebojte se je použít i jinde, vašim pokrmům dodají novou chuť i texturu. Pražené jsou skvělé do salátů, na jogurty a kaše, ale i do zapékaných pokrmů. Předem namočené jsou dobře stravitelné, vhodné do smoothie nebo na výrobu domácího vlašského mléka.

Recepty:

- Mléko z vlašských ořechů - 200 g přes noc namočených vlašských ořechů propláchněte a zalijte 1 litrem čerstvé vody, důkladně rozmixujte a přeceďte přes plátýnko, hmotu dobře vymačkejte použijte na zalití granoly, do smoothies, na vaření a pečení zbylou drť můžete využít do těsta na muffiny, sušenky nebo kuličky

- Karotkový koláč s vlašskými ořechy

- Dresink z tofu a oleje z vlašských ořechů

- Korpusy, drobenka, krambl - rozmixujte 100 g vlašských ořechů, 150 g ovesných vloček a smíchejte se 6 lžícemi rýžového sirupu a 4 lžícemi kokosového oleje
použijte jako základ pro cheesecake nebo další moučníky, jako drobenku na krambl

- Máslo z vlašských ořechů - ve výkonném mixéru rozmixujte 200 g lehce pražených ořechů, podle chuti můžete přidat javorový sirup, vanilkový extrakt, špetku soli
použijte na lívance, palačinky, raw sladkosti

- Omáčka na těstoviny - vlašské ořechy chutnají dobře v kombinaci se špenátem nebo jsou skvělé v krémové houbové omáčce

- Pečivo - přidejte hrst ořechů do těsta na chleba nebo dalamánky

- Granola

- Smoothie

- Náplň do těsta, quiche

- Do rizota, zapečených pokrmů

- K sýrům

Tipy na úpravu vlašských ořechů:

- Namáčení - alespoň 6 hodin, vodu z namáčení slijte a ořechy propláchněte čistou vodou, ořechy budou lahodnější a lépe stravitelné použijte na mléko z vlašských ořechů, krémy, smoothie

- Pražení - opražené mají výraznější aroma a jsou krásně křupavé pečte za občasného míchání 5-15 minut při 150 °C na kaše, jogurty, saláty, sladké i slané koláče (quiche), do jablečného štrůdlu

- Mouka z vlašských ořechů - umelte v mlýnku na kávu nebo rozmixujte v mixéru přidávejte do těst, krémů, na jogurty, kaše a raw sladkosti

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, ten tak zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu ocení lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Složení:
VLAŠSKÉ OŘECHY jádra*. Může obsahovat stopy lepku a ostatních skořápkových plodů. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Alergeny:
Skořápkové plody

Skladování:
Nevystavujte přímým slunečním paprskům. Skladujte při teplotě do 25 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.

Legislativní zařazení:
Suché skořápkové plody - vlašské ořechy.

Země původu:
Rumunsko

Certifikace:
CZ-BIO-001

BIO:
Ano

Příprava / určení:
Určeno k přímé spotřebě.

Vyzkoušejte náš recept na domácí Bebe sušenky:

 

Medovník do skleničky
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Country Life
Druh vlašské ořechy
Hmotnost 100 g
Loupané ano
Bio ano
Forma mleté