S vlašskými ořechy připravíte ty nejlepší ořechové náplně a křehká těsta. Nebojte se je použít i jinde, vašim pokrmům dodají novou chuť i texturu. Pražené jsou skvělé do salátů, na jogurty a kaše, ale i do zapékaných pokrmů. Předem namočené jsou dobře stravitelné, vhodné do smoothie nebo na výrobu domácího vlašského mléka. Recepty: - Mléko z vlašských ořechů - 200 g přes noc namočených vlašských ořechů propláchněte a zalijte 1 litrem čerstvé vody, důkladně rozmixujte a přeceďte přes plátýnko,... Celý popis
Koupit za 46 Kč- Nejoblíbenější
- Nejlevnější
- Nejdražší
Country Life Vlašské ořechy Bio 100 g
Doprava:
49 Kč
Skladem
Country Life Vlašské ořechy 100g BIO
Doprava:
69 Kč
Skladem
Country Life Vlašské ořechy 100 g COUNTRY LIFE
Doprava:
59 Kč
Skladem
Country Life Vlašské ořechy 100 g
Doprava:
29 Kč
Country Life Vlašské ořechy, 100 g
Doprava:
79 Kč
Skladem
Popis
S vlašskými ořechy připravíte ty nejlepší ořechové náplně a křehká těsta. Nebojte se je použít i jinde, vašim pokrmům dodají novou chuť i texturu. Pražené jsou skvělé do salátů, na jogurty a kaše, ale i do zapékaných pokrmů. Předem namočené jsou dobře stravitelné, vhodné do smoothie nebo na výrobu domácího vlašského mléka.
Recepty:
- Mléko z vlašských ořechů - 200 g přes noc namočených vlašských ořechů propláchněte a zalijte 1 litrem čerstvé vody, důkladně rozmixujte a přeceďte přes plátýnko, hmotu dobře vymačkejte použijte na zalití granoly, do smoothies, na vaření a pečení zbylou drť můžete využít do těsta na muffiny, sušenky nebo kuličky
- Karotkový koláč s vlašskými ořechy
- Dresink z tofu a oleje z vlašských ořechů
- Korpusy, drobenka, krambl - rozmixujte 100 g vlašských ořechů, 150 g ovesných vloček a smíchejte se 6 lžícemi rýžového sirupu a 4 lžícemi kokosového oleje
použijte jako základ pro cheesecake nebo další moučníky, jako drobenku na krambl
- Máslo z vlašských ořechů - ve výkonném mixéru rozmixujte 200 g lehce pražených ořechů, podle chuti můžete přidat javorový sirup, vanilkový extrakt, špetku soli
použijte na lívance, palačinky, raw sladkosti
- Omáčka na těstoviny - vlašské ořechy chutnají dobře v kombinaci se špenátem nebo jsou skvělé v krémové houbové omáčce
- Pečivo - přidejte hrst ořechů do těsta na chleba nebo dalamánky
- Granola
- Smoothie
- Náplň do těsta, quiche
- Do rizota, zapečených pokrmů
- K sýrům
Tipy na úpravu vlašských ořechů:
- Namáčení - alespoň 6 hodin, vodu z namáčení slijte a ořechy propláchněte čistou vodou, ořechy budou lahodnější a lépe stravitelné použijte na mléko z vlašských ořechů, krémy, smoothie
- Pražení - opražené mají výraznější aroma a jsou krásně křupavé pečte za občasného míchání 5-15 minut při 150 °C na kaše, jogurty, saláty, sladké i slané koláče (quiche), do jablečného štrůdlu
- Mouka z vlašských ořechů - umelte v mlýnku na kávu nebo rozmixujte v mixéru přidávejte do těst, krémů, na jogurty, kaše a raw sladkosti
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, ten tak zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu ocení lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení:
VLAŠSKÉ OŘECHY jádra*. Může obsahovat stopy lepku a ostatních skořápkových plodů. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny:
Skořápkové plody
Skladování:
Nevystavujte přímým slunečním paprskům. Skladujte při teplotě do 25 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Legislativní zařazení:
Suché skořápkové plody - vlašské ořechy.
Země původu:
Rumunsko
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Určeno k přímé spotřebě.
Vyzkoušejte náš recept na domácí Bebe sušenky:
Medovník do skleničky
Recepty:
- Mléko z vlašských ořechů - 200 g přes noc namočených vlašských ořechů propláchněte a zalijte 1 litrem čerstvé vody, důkladně rozmixujte a přeceďte přes plátýnko, hmotu dobře vymačkejte použijte na zalití granoly, do smoothies, na vaření a pečení zbylou drť můžete využít do těsta na muffiny, sušenky nebo kuličky
- Karotkový koláč s vlašskými ořechy
- Dresink z tofu a oleje z vlašských ořechů
- Korpusy, drobenka, krambl - rozmixujte 100 g vlašských ořechů, 150 g ovesných vloček a smíchejte se 6 lžícemi rýžového sirupu a 4 lžícemi kokosového oleje
použijte jako základ pro cheesecake nebo další moučníky, jako drobenku na krambl
- Máslo z vlašských ořechů - ve výkonném mixéru rozmixujte 200 g lehce pražených ořechů, podle chuti můžete přidat javorový sirup, vanilkový extrakt, špetku soli
použijte na lívance, palačinky, raw sladkosti
- Omáčka na těstoviny - vlašské ořechy chutnají dobře v kombinaci se špenátem nebo jsou skvělé v krémové houbové omáčce
- Pečivo - přidejte hrst ořechů do těsta na chleba nebo dalamánky
- Granola
- Smoothie
- Náplň do těsta, quiche
- Do rizota, zapečených pokrmů
- K sýrům
Tipy na úpravu vlašských ořechů:
- Namáčení - alespoň 6 hodin, vodu z namáčení slijte a ořechy propláchněte čistou vodou, ořechy budou lahodnější a lépe stravitelné použijte na mléko z vlašských ořechů, krémy, smoothie
- Pražení - opražené mají výraznější aroma a jsou krásně křupavé pečte za občasného míchání 5-15 minut při 150 °C na kaše, jogurty, saláty, sladké i slané koláče (quiche), do jablečného štrůdlu
- Mouka z vlašských ořechů - umelte v mlýnku na kávu nebo rozmixujte v mixéru přidávejte do těst, krémů, na jogurty, kaše a raw sladkosti
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, ten tak zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu ocení lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení:
VLAŠSKÉ OŘECHY jádra*. Může obsahovat stopy lepku a ostatních skořápkových plodů. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny:
Skořápkové plody
Skladování:
Nevystavujte přímým slunečním paprskům. Skladujte při teplotě do 25 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Legislativní zařazení:
Suché skořápkové plody - vlašské ořechy.
Země původu:
Rumunsko
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Určeno k přímé spotřebě.
Vyzkoušejte náš recept na domácí Bebe sušenky:
Medovník do skleničky
Parametry
Výrobce | Country Life |
Druh | vlašské ořechy |
Hmotnost | 100 g |
Loupané | ano |
Bio | ano |
Forma | mleté |