Limitovaná edice čokolád s americkými auty - Ford Shelby GT350R 1966 Clone!   Čokolády jsou vyrobeny ručně z ekvádorských kakaových bobů a slazeny třtinovou šťávou panelou v Bio kvalitě.    Bílá čokoláda 40% Složení: kakaové máslo, třtinová šťáva panela Bio, sušené mléko. Obsah kakaového másla minimálně 40%. Obsahuje alergen: mléko. - Neobsahuje lecitin ani konzervanty. - Neobsahuje LEPEK. Hmotnost: 45 g Rozměr čokolády: 78x125x5 mm O ČOKOLÁDÁCH Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní... Celý popis

Koupit za 99 Kč

Popis

Limitovaná edice čokolád s americkými auty - Ford Shelby GT350R 1966 Clone!
 
Čokolády jsou vyrobeny ručně z ekvádorských kakaových bobů a slazeny třtinovou šťávou panelou v Bio kvalitě. 
 

Bílá čokoláda 40%
Složení: kakaové máslo, třtinová šťáva panela Bio, sušené mléko. Obsah kakaového másla minimálně 40%. Obsahuje alergen: mléko.

- Neobsahuje lecitin ani konzervanty.

- Neobsahuje LEPEK.

Hmotnost: 45 g

Rozměr čokolády: 78x125x5 mm

O ČOKOLÁDÁCH

Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál.   Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě. 

Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost. 

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje. 

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela. 

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne. 

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.  

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení. 

Našim čokoládám byl udělen certifikát HANÁ regionální produkt.

        
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Čokoládovna Troubelice
Hmotnost 45 g
Druh čokolády bílé