Směs mléčně kvašených zeleninových šťáv z přímého lisování z řepy, mrkve, celeru a ředkve. Veškerá zelenina pochází z biodynamické produkce (demeter). Zelenina nepochází z hybridních semen, ale z původních odrůd. Při mléčném kvašení převážně vzniká L(+) kyselina mléčná, a proto jsou mléčně kvašené džusy ceněny mezi nutričními specialisty. I když není obvykle zeleninová šťáva vyhledávanou lahůdkou, může Vás harmonická chuť tohoto zeleninového koktejlu příjemně překvapit. Tato šťáva je vynikající... Celý popis

Koupit za 81 Kč

Popis

Směs mléčně kvašených zeleninových šťáv z přímého lisování z řepy, mrkve, celeru a ředkve. Veškerá zelenina pochází z biodynamické produkce (demeter). Zelenina nepochází z hybridních semen, ale z původních odrůd. Při mléčném kvašení převážně vzniká L(+) kyselina mléčná, a proto jsou mléčně kvašené džusy ceněny mezi nutričními specialisty. I když není obvykle zeleninová šťáva vyhledávanou lahůdkou, může Vás harmonická chuť tohoto zeleninového koktejlu příjemně překvapit. Tato šťáva je vynikající součástí očistných kúr a můžeme ji popíjet i během odlehčovacího dne bez jídla.
Co to je přímé lisování? Běžné džusy jsou vyráběny z koncentrátu, který se vyrábí odpařováním vylisované šťávy. Takto zahuštěný džus je levnější na přepravu a skladování. Před plněním do konečného obalu se koncentrát naředí vodou. Zahušťování má negativní vliv jak na obsah vitamínů, tak na chuť džusu. Džusy z přímého lisování se získávají lisováním čerstvého ovoce a okamžitým stáčením vylisované šťávy. Džus se poté pasterizuje krátkým šetrným zahřátím, které zajistí mikrobiologickou nezávadnost džusu. Pasterizovaný džus se nemusí skladovat až do chvíle otevření v ledničce. Rozdíl mezi džusem z koncentrátu a džusem z přímého lisování je patrný na první doušek - ochutnejte!
Je šťáva vhodná pro vegany? Někteří výrobci po vylisování šťávy filtrují přes želatinu. Beutelsbacher při výrobě želatinu NEPOUŽÍVÁ a šťávy této značky jsou tudíž vhodné i pro striktní vegany.

Co to je demeter? Biodynamické zemědělství dodržuje veškeré požadavky ekologického zemědělství a výrobky nesoucí demeter certifikát jsou zároveň bio certifikované. Biodynamické zemědělství je však v některých ohledech přísnější a zemědělci můsí dodržovat řadu postupů navíc oproti ekologickému zemědělství. Prioritou je přirozené zvyšování úrodnosti půdy například pomocí přírodních přípravků a rotace plodin. Farma je vnímána jako celek, kde každá činnost ovlivňuje další činnosti. Biodynamický zemědělec vnímá přírodu a hospodaří v souladu s prostředím a ne proti němu. Biodynamicky vypěstované výrobky nesou chráněné označení demeter a jsou certifikovány a kontrolovány stejně jako biovýrobky.

OBJEM: 0,7 l
ZEMĚ PŮVODU: Německo
SLOŽENÍ: mléčně kvašená šťáva z červené řepy, mrkve a pastináku 95 %, ředkvová šťáva 4 %, šťáva z třešně aceroly 1 %. Všechny složky pocházejí z kontrolovaného biodynamického zemědělství.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 ML:

Energetická hodnota
178 kJ/42 kcal

Tuky
0,2 g

z toho nasycené mastné kyseliny
0,02 g

Sacharidy
8,7 g

z toho cukry
8,5 g

Bílkoviny
0,8 g

Sůl
0,1 g

Vitamín A
400 µg (50 % DDD)

DDD - denní doporučená dávka neboli referenční hodnota příjmu
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Zeleninová šťáva vícedruhová. Podíl zeleninové složky 99 %, není vyrobeno z koncentrátu. Pasterováno. Po otevření uchovávejte v ledničce a spotřebujte do 5 dnů.
UPOZORNĚNÍ: Obal můžete vrátit na jednom z našich odběrních míst nebo v jakékoli prodejně, kde vedou džusy značky Beutelsbacher.

DE-ÖKO-007
Zemědělská produkce EU/mimo EU
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Beutelsbacher
Objem 0.7 l