Pšeničná bílkovina na přípravu seitanu (alternativa masa) a na vylepšení pekařských vlastností mouky. Lepek, jinak též gluten, je směs dvou rostlinných bílkovin, gliadinu a gluteninu, které se nacházejí společně se škrobem v endospermu semen některých obilovin, především pšenice, žita a ječmene. Jde o důležitou součást potravinářské mouky. Kvalitou a množstvím lepku je dána i kvalita pšeničné mouky a tím i kvalita cesta z ní vytvořeného. Pšeničná bílkovina - lepek je v podstatě mouka zbavená škrobu.... Celý popis
Koupit za 96 Kč- Nejoblíbenější
- Nejlevnější
- Nejdražší
Ataisz Lepek - pšeničná bílkovina (200g)
Doprava:
zdarma
Popis
Pšeničná bílkovina na přípravu seitanu (alternativa masa) a na vylepšení pekařských vlastností mouky.
Lepek, jinak též gluten, je směs dvou rostlinných bílkovin, gliadinu a gluteninu, které se nacházejí společně se škrobem v endospermu semen některých obilovin, především pšenice, žita a ječmene. Jde o důležitou součást potravinářské mouky. Kvalitou a množstvím lepku je dána i kvalita pšeničné mouky a tím i kvalita cesta z ní vytvořeného.
Pšeničná bílkovina - lepek je v podstatě mouka zbavená škrobu. V této podobě je dobře stravitelná a velmi výživná. Vyrábí se z ní náhrada masa - seitan, který je velmi chutný a dá se gastronomicky upravovat jako klasické maso - vařené, dušené, na čínu, do guláše, jako steak, k omáčkám, atd. Vyrobený seitan má nutričně odpovídající hodnoty např. kuřecím prsům. Narozdíl od nich je ale mnohem zdravější. Dále lepek dává cestu pružnost a plastičnost. Lepek je nepostradatelnou přísadou pro výrobu kynutého těsta, koláčů, chleba, pečiva a jiných moučných výrobků. Před pečením s moukou smíšený pšeničný lepek může významně přispět k úspěchu naší práce. (0,5 kg mouka / 1 polévková lžíce pšeničný lepek).
Ať vyrobíte seitan na jakýkoliv způsob, pokaždé získáte velmi kvalitní bílkovinu.
Je to ideální potravina pro vegetariány a vegany a sportovců. Kvůli obsahu lepku však není vhodná pro celiaky.
Složení: 100% pšeničný lepek (EU).
Průměrná výživová hodnota ve 100g:
Energie: 1510Kj / 360kcal
Bílkoviny: 75,0g
Sacharidy: 13,0g (z toho cukr: 0,0g)
Tuky: 1,0g (z toho nasycené 0,0g)
Sůl: 0,0g
Alergeny: Obsahuje pšeničnou bílkovinu (100%), lepek.
Skladování: Skladujte na chladném a suchém místě.
Lepek, jinak též gluten, je směs dvou rostlinných bílkovin, gliadinu a gluteninu, které se nacházejí společně se škrobem v endospermu semen některých obilovin, především pšenice, žita a ječmene. Jde o důležitou součást potravinářské mouky. Kvalitou a množstvím lepku je dána i kvalita pšeničné mouky a tím i kvalita cesta z ní vytvořeného.
Pšeničná bílkovina - lepek je v podstatě mouka zbavená škrobu. V této podobě je dobře stravitelná a velmi výživná. Vyrábí se z ní náhrada masa - seitan, který je velmi chutný a dá se gastronomicky upravovat jako klasické maso - vařené, dušené, na čínu, do guláše, jako steak, k omáčkám, atd. Vyrobený seitan má nutričně odpovídající hodnoty např. kuřecím prsům. Narozdíl od nich je ale mnohem zdravější. Dále lepek dává cestu pružnost a plastičnost. Lepek je nepostradatelnou přísadou pro výrobu kynutého těsta, koláčů, chleba, pečiva a jiných moučných výrobků. Před pečením s moukou smíšený pšeničný lepek může významně přispět k úspěchu naší práce. (0,5 kg mouka / 1 polévková lžíce pšeničný lepek).
Ať vyrobíte seitan na jakýkoliv způsob, pokaždé získáte velmi kvalitní bílkovinu.
Je to ideální potravina pro vegetariány a vegany a sportovců. Kvůli obsahu lepku však není vhodná pro celiaky.
Složení: 100% pšeničný lepek (EU).
Průměrná výživová hodnota ve 100g:
Energie: 1510Kj / 360kcal
Bílkoviny: 75,0g
Sacharidy: 13,0g (z toho cukr: 0,0g)
Tuky: 1,0g (z toho nasycené 0,0g)
Sůl: 0,0g
Alergeny: Obsahuje pšeničnou bílkovinu (100%), lepek.
Skladování: Skladujte na chladném a suchém místě.
Parametry
Výrobce | Ataisz |