Aroma/Chuť: Prvotřídní slivovice vyráběný několikanásobnou destilací z kvasu připraveného z kvalitních, sladkých a zralých švestek. Všechny švestky jsou před naložením odpeckovány, díky čemuž se do destilátu nedostává typická hořkomandlová příchuť pecek. Citlivost mistra destilatéra a moderní technologie pomáhají vyrobit výrazně jemný destilát s ovocnou, sladkou chutí a lehkým aroma po švestkách, které se zráním v nerezových nádržích stává kulatější a podmanivější. Destilace Vyrobeno alkoholovým... Celý popis

Koupit za 1 194 Kč
  • Nejoblíbenější
  • Nejlevnější
  • Nejdražší

Popis

Aroma/Chuť: Prvotřídní slivovice vyráběný několikanásobnou destilací z kvasu připraveného z kvalitních, sladkých a zralých švestek. Všechny švestky jsou před naložením odpeckovány, díky čemuž se do destilátu nedostává typická hořkomandlová příchuť pecek. Citlivost mistra destilatéra a moderní technologie pomáhají vyrobit výrazně jemný destilát s ovocnou, sladkou chutí a lehkým aroma po švestkách, které se zráním v nerezových nádržích stává kulatější a podmanivější. Destilace Vyrobeno alkoholovým kvašením a destilací švestek (bez pecek) a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Bez dalších přísad. Příběh Luxusní dárková balení tzv. klapboxy z tvrdého papíru tloušťky 1,4 mm s ofsetovým barevným tiskem, matnou laminací a s pěnovou výstelkou naplněné lahví kvalitního destilátu a degustačními skleničkami z českého skla. Anton Kaapl (1884 – 1948) byl příslušník jednoho z nejstarších rodů žijící v Jílovicích minimálně od roku 1586. Právě jemu se přičítá založení rodinné tradice pálení ovocných destilátů. Ve Velké válce bojoval na straně Rakouska-Uherska na východní frontě, kde byl těžce raněn a v roce 1916 propuštěn do civilu. Od vzniku samostatného Československa v roce 1918 byl nepřetržitě starostou či místostarostou obce Jílovice (Gilowitz) a to až do nástupu rudých revolučních národních výborů v roce 1945. Na základě dlouholetých zkušeností s pálením ovocných destilátů vznikl v jihočeských Jílovicích český rodinný lihovar, který jako odkaz na své rakousko-uherské paličské kořeny nese název Anton Kaapl a na etiketách lahví dovětek „Familientradition aus Gilowitz". Doporučení Doporučovaná teplota podávání a skladování je od 10 – 16 °C. Při teplotách pod cca 8 °C dojde k mírnému zakalení z důvodu vysrážení aromatických olejů. Není nejmenší důvod destiláty chladit a nebo dokonce vymražovat. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na pálenky.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Anton Kaapl
Alkohol 47 %
Objem 0.5 l
Země původu Česká republika
Druh Slivovice
Druh balení dárkové